fa 4 anys

Nova meta de Podemos: establir una República

Iglesias: “Segurament als qui formen bloc de governabilitat amb l’extrema dreta no els agradarà”.

Iglesias: “Segurament als qui formen bloc de governabilitat amb l’extrema dreta no els agradarà”.

El vicepresident segon Pablo Iglesias, ha definit com a un “tasca política fonamental” de Podemos convertir Espanya en una república. Segons ha declarat, “el temps que s’hagi d’invertir per aconseguir-ho és indiferent, el que és verdaderament important és arribar a un model d’estat republicà“.

Segons ha declarat el secretari general de la formació lila, hem de despertar la valentia de la ciutadania i denunciar que no volem un cap d’estat que no ha estat escollit mitjançant el sufragi universal, que posseeix una inviolabilitat judicial incomprensible i que no pot ser rellevat del seu càrrec si comet algun delicte.

D’aquesta manera, ha intentat establir un vincle entre un horitzó republicà i la solució a la crisi econòmica i territorial d’Espanya. Iglesias ha posat sobre la taula “un projecte que suposi enfortir els drets socials, els serveis públics, la igualtat de gènere i l’educació i la cultura. També ha proposat que “es deixi enrere el model econòmic basat en l’especulació immobiliària, l’exclusivitat del turisme i la contractació pública”.

Segons Iglesias, la Monarquia ja no representa les noves oportunitats de negoci de sectors empresarials més dinàmics i que amb un model republicà aconseguiríem més eficiència i més capacitat competitiva al mercat europeu.  A part, ha presentat la República com a “un escenari de superació de la crisi territorial amb una organització més federal, més confederal i construïda sobre fraternitat i reconeixement de la diversitat i plurinacionalitat d’Espanya”.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments