fa 4 anys

El director del CIS diu que no preguntarà per la Corona perquè “no interessa”

José Félix Tezanos, director del Centre d’Investigacions Sociològiques, creu que no té cap rellevància obrir un debat sobre la monarquia

José Félix Tezanos, director del Centre d’Investigacions Sociològiques, creu que no té cap rellevància obrir un debat sobre la monarquia

Per enèsima vegada, el director del CIS ha descartat preguntar a la ciutadania sobre la monarquia espanyola perquè considera que és un tema que “no interessa a la societat” i que és un debat fruit d’interessos polítics sense més rellevància social. Unidas Podemos ha intentat que aquest organisme preguntés sobre la Corona, però s’ha topat amb l’oposició frontal del seu soci de govern, el PSOE.

En declaracions a Televisió Espanyola, Tezanos s’ha excusat dient que ells elaboren sis preguntes mensuals sobre les inquietuds de la població a partir d’un baròmetre i que la monarquia no figura entre les preocupacions més grans de la gent. Des del 2015 que el CIS no pregunta sobre la institució malgrat tots els escàndols del rei emèrit i el paper nefast i partidista de Felip VI durant el Procés independentista. Tezanos ha al·legat que era normal preguntar per la monarquia fa cinc anys perquè hi havia hagut un canvi de Cap d’Estat l’any abans, però que les preocupacions reals són l’atur, la salut o l’economia. També creu que ara tampoc és el moment perquè “la societat està molt centrada en el més imminent com la crisi sanitària i econòmica”.

Tezanos, direcor del CIS, en contra de preguntar sobre la monarquia
El director del CIS considera que és un tema que no interessa a la població. Foto: RTVE

Davant la insistència de l’entrevistador, Tezanos, visiblement nerviós i incòmode, ha repetit que el CIS no és qui ha d’obrir un debat que considera “que no interessa” i que és una qüestió “amb un suport molt minoritari”. Ha acabat argumentant que ja es va preguntar indirectament sobre el model d’Estat l’any 2018, coincidint amb el 40è aniversari de la Constitució Espanyola, i que només un 1,5% dels enquestats estaven d’acord en aquest canvi. Així doncs, sembla que quan la Corona trontolla, des de l’organisme més important fins a l’últim monàrquic, tothom tanca files i mira cap a un altre costat. Todo atado y bien atado.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments