fa 6 anys

Iglesias i Montero salven la consulta amb més rebuig de l’esperat i diuen “prendre nota” de les crítiques

El 68,42% a favor. 31,58% en contra. El resultat de la consulta llançada per Podem entre les seves bases per determinar el futur polític després de la crisi per la compra del xalet dels seus principals dirigents, Pablo Iglesias i Irene Montero, s’ha saldat amb el suport al secretari general i la portaveu parlamentària. Però […]

El 68,42% a favor. 31,58% en contra. El resultat de la consulta llançada per Podem entre les seves bases per determinar el futur polític després de la crisi per la compra del xalet dels seus principals dirigents, Pablo Iglesias i Irene Montero, s’ha saldat amb el suport al secretari general i la portaveu parlamentària. Però […]

El 68,42% a favor. 31,58% en contra. El resultat de la consulta llançada per Podem entre les seves bases per determinar el futur polític després de la crisi per la compra del xalet dels seus principals dirigents, Pablo Iglesias i Irene Montero, s’ha saldat amb el suport al secretari general i la portaveu parlamentària. Però també amb un terç de l’organització demanant-los que dimiteixin i un suport, el 68%, que queda lluny del 89% amb el qual Pablo Iglesias va ser reelegit com a secretari general de Podem a Vistalegre 2.
Amb una dada de rebuig major del desitjat i esperat, Iglesias i Montero, malgrat mostrar-se satisfets, han declarat que “prenen nota del missatge” i que han de corregir alguns elements de la seva “pràctica política” per incorporar les crítiques que s’han sentit en els últims dies.

El que estava en joc en la consulta era la continuïtat dels seus dos principals líders a nivell estatal. El cofundador, secretari general i previsible candidat a les eleccions generals, i la portaveu parlamentària. Tots dos seguiran. Es donen per satisfets amb el suport aconseguit i amb l’elevadíssima participació.
La incertesa de les últimes hores davant d’un procés en el qual han votat més de 188.000 persones havia tallat la respiració de dirigents i militants, sabedors que Iglesias i Montero tenien clar que una baixa participació o suport dubtós suposaria la fi dels dos lideratges. Una situació que pocs volien, o deien voler, a un any de les eleccions municipals, autonòmiques i europees i dos anys de les generals, si no es produeix un avançament.

Per això el poc menys d’un terç de rebuig ha encès algunes alertes. Pablo Iglesias va posar la frontera entre l’èxit i el fracàs en el suport obtingut a Vistalegre 2. La votació ha estat diferent, però els números de febrer de 2017 i de maig de 2018 guarden certs paral·lelismes.
Llavors van votar 155.000 persones. Ara ho han fet 188.176. 33.176 persones més. Encara Iglesias i Montero han rebut un nombre de vots calcat al que el secretari general va obtenir en la seva reelecció (128.743 el 2017 i 128.000 en aquesta consulta), a Vistalegre 2 aquest vot es va correspondre amb un 89% dels vots vàlids. Un any i quatre mesos després, un 68% dels sufragis.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments