fa 4 anys

MAPA | Consulta les cues dels supermercats a temps real

S’ha publicat un mapa a temps real de les cues que hi ha a tots els supermercats, consulta imprescindible per no passar més temps de l’estrictament necessari fora de casa.

S’ha publicat un mapa a temps real de les cues que hi ha a tots els supermercats, consulta imprescindible per no passar més temps de l’estrictament necessari fora de casa.

Arran del confinament que està vivint el país, s’han establert nous horaris d’atenció al públic dels supermercats, així com un aforament màxim per establiment, entre altres mesures especials que tenen com a fi frenar l’expansió de la Covid-19. Això ha generat llargues cues d’espera per entrar als supermercats multiplicant el risc de contagi, ja que obligava a estar al carrer més estona de l’estrictament necessària.

Tiendeo ha llançat una eina allotjada al seu web que permet als usuaris conèixer en temps real els minuts d’espera a les cues per entrar als supermercats més propers. L’empresa fa servir les dades dels seus milions d’usuaris mensuals per fer una estimació de la cua que hi haurà a la botiga en un moment concret del dia.

Com funciona el mapa de supermercats de Tiendeo

El mapa de Tiendeo funciona com un Google Maps, pots navegar arrossegant el mapa, també es pot fer servir el buscador de dalt a l’esquerra per moure’s ràpidament a una zona o vil·la concreta. Sempre que ens movem d’una zona a una altra haurem de prémer el botó que hi ha a dalt al centre “Buscar en aquesta zona” perquè ens carregui les dades dels supermercats i les cues que hi ha. Pots accedir al mapa fent clic a l’enllaç:

CONSULTA EL MAPA DE TIENDEO

El mapa de Tiendeo s’inspira en una app italiana

Els desenvolupadors de Tiendeo s’han basat en una app que fa un parell de setmanes que es fa servir a Itàlia pel mateix propòsit. Segons la mateixa empresa, han desenvolupat el mapa en tan sols uns dies amb un gran esforç per part de l’equip de programació. Volien publicar-la com més aviat millor per aportar un granet de sorra en la resolució de la crisi sanitària del coronavirus.

Des de fa ja diverses setmanes estàvem valorant la possibilitat de realitzar alguna eina que permetés als usuaris veure afluència a supermercats en temps real per poder evitar aglomeracions.

Esther Añón, Head of PR & Communications de Tiendeo,

El mapa de supermercats de Tiendeo ja està disponible per a tots els consumidors de l’estat espanyol i l’empresa s’ha posat a desenvolupar el mateix mapa per a altres països que s’aniran llançant pròximament. No abandonaran el mapa espanyol, ja han anunciat que aniran millorant-lo de forma constant oferint més i noves funcions.

Com sap Tiendeo quines cues hi ha?

Amb el nom de “On hi ha cua?”, l’empresa emergent creua les dades obtingudes de la seva tecnologia Geotracking basada en Big Data i les valoracions d’usuaris que es troben in situ al supermercat. D’aquesta manera, es genera una estimació real del temps d’espera que permet als consumidors planificar les compres abans de sortir de casa seva i reduint el risc de contagi.

Les dades que utilitza Tiendeo per generar el seu mapa parteixen de la informació que aporten els mateixos usuaris, uns 6 milions d’usuaris mensuals, a través de la web. Tiendeo els revisa i millora a través de l’algoritme creat, que té en compte principalment:

  • Purga d’informació adulterada o falsa
  • Informació estadística per al mateix establiment en altres franges horàries i dies
  • Informació estadística en les mateixes franges i dies però d’altres establiments
  • Informació estadística mateix municipi però d’altres establiments
  • Informació de geotracking disponible convenientment processada (més de 2,5 milions de dispositius)
  • Altra informació recopilada rellevant

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments