fa 4 anys

Torra garanteix que es pagarà el 100% dels serveis socials encara que alguns centres hagin tancat

El president assegura que el Govern aporta amb recursos propis el 90% dels subministraments al sector social

El president assegura que el Govern aporta amb recursos propis el 90% dels subministraments al sector social

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha traslladat a la mesa unitària del sector social que el Govern “està fent tot per proveir tant els serveis d’emergències com el tercer sector social” en la lluita contra la covid-19. Torra ha explicat que el Govern aporta amb recursos propis el 90% dels subministraments al sector social i que l’Estat només paga el 10%.

En una nota de premsa, Presidència també explica que Torra ha garantit que es pagarà el 100% dels serveis socials, també d’aquells centres que han hagut de tancar arran l’emergència sanitària. Torra, juntament amb el vicepresident, Pere Aragonès, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, s’ha reunit amb la mesa unitària del sector social.

“Ens estem deixant la pell per aconseguir els subministraments que necessita el sector i estem fent tot el que està a les nostres mans”, ha assegurat Torra en la reunió per videoconferència. En aquesta línia, el cap de l’executiu català ha explicat que el Govern “està tirant endavant plans de contingència per al sector” perquè té “màxima preocupació” per a la gent més vulnerable.

El president assegura que el Govern aporta amb recursos propis el 90% dels subministraments al sector social

Segons Torra, és una qüestió per la qual el Govern sempre ha tingut una gran sensibilitat però “ara encara més”. A banda de garantir el pagament del 100% dels serveis socials, Torra ha explicat que la resolució preveu mesures excepcionals que han de facilitar la reorganització de recursos humans per donar resposta a les necessitats de personal dels centres residencials i l’atenció domiciliària.

Una mesura que afecta tant els centres públics com privats que configuren el sistema català de serveis socials i garanteix que, segons Torra, no se suspengui cap contracte de l’àmbit social.Per la seva banda, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha explicat que aquesta decisió vol “garantir el pagament a les entitats de serveis socials fins i tot dels serveis que han hagut de tancar pel coronavirus”.

El Govern finançarà el 100% dels imports i destinarà els professionals a reforçar altres serveis d’atenció a les persones en la crisi del covid 19. Durant la reunió, el conseller El Homrani també ha compartit el projecte per atendre els infants i adolescents que tenen els pares hospitalitzats o aïllats pel coronavirus amb famílies acollidores i albergs de joventut.

Finalment, el conseller també ha explicat el reajustament dels canals de tramitació de la renda garantida de ciutadania per “garantir-ne l’accés i tramitació a totes les persones que la necessitin en aquesta situació d’emergència, sobretot en els casos de més urgència”.Durant la trobada, el vicepresident Aragonès ha donat detalls del grup de treball que s’ha posat en marxa per mobilitzar el teixit industrial del país i poder garantir així els subministraments destinats a lluitar contra el coronavirus.

En aquest sentit, ha assegurat que el Govern té com a “prioritat” abastir també l’àmbit assistencial i d’atenció a les persones. D’altra banda, ha explicat que és el moment d’una renda bàsica universal directa des del Banc Central Europeu (BCE) a les butxaques dels ciutadans, mentre duri el confinament.

“Si no volem repetir els errors de la crisi del 2008, necessitem mesures excepcionals. No podem permetre que les conseqüències les tornin a pagar els més vulnerables”, ha afirmat Aragonès.

A la reunió d’aquest migdia han participat, per part de la mesa unitària del sector social, els representants de la Confederació del Tercer Sector Social de Catalunya, Joan Segarra; de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya i Creu Roja, Enric Morist; dels sindicats CCOO, Toni Mora, i UGT, Enriqueta Duran; i de les entitats ACRA, Cinta Pascual; La Unió, Enric Mangas; Upimir, Vicente Botella; ASADE, José Antonio Mur; ACELLEC, Oriol Carbonell; CEESC, Maria Rosa Monreal; TSCAT, Mercè Civit; i COPEC, Rosa Rodríguez, i del Consorci de Salut i Social de Catalunya, José Augusto García.


ACN Barcelona

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments