fa 4 anys

Firma el manifest d’Òmnium demanant l’amnistia dels presos polítics

Òmnium Cultural, a través de la plataforma Som el 80%, ha fet públic un manifest on demana l’amnistia dels presos, la fi de la repressió i l’inici d’una solució dialogada i pactada amb l’estat. L’entitat cultural ha posat en marxa el web amnistiaara.cat on es pot veure qui ha firmat el manifest, llegir-lo i firmar-lo. […]

Òmnium Cultural, a través de la plataforma Som el 80%, ha fet públic un manifest on demana l’amnistia dels presos, la fi de la repressió i l’inici d’una solució dialogada i pactada amb l’estat. L’entitat cultural ha posat en marxa el web amnistiaara.cat on es pot veure qui ha firmat el manifest, llegir-lo i firmar-lo. […]

Òmnium Cultural, a través de la plataforma Som el 80%, ha fet públic un manifest on demana l’amnistia dels presos, la fi de la repressió i l’inici d’una solució dialogada i pactada amb l’estat. L’entitat cultural ha posat en marxa el web amnistiaara.cat on es pot veure qui ha firmat el manifest, llegir-lo i firmar-lo.

MANIFEST PLATAFORMA SOM EL 80 %

Catalunya viu un dels períodes més complexos de la seva història recent. Els esdeveniments ocorreguts durant el darrer any han agreujat la crisi política i institucional entre Catalunya i l’Estat espanyol. I com passa en totes les societats madures com la catalana, aquesta situació ha generat i segueix generant mirades que són diverses i plurals.

Opinar diferent no constitueix cap risc per a la convivència, sinó la base imprescindible per a garantir-la, sempre que hi hagi respecte per la llibertat d’expressió i els valors democràtics.

Volem posar en valor que una majoria dels ciutadans de Catalunya (prop del 80 %, segons indiquen les enquestes i s’expressa a les urnes) mantenim grans consensos de país. Una unitat en la diversitat que es fonamenta en:

 • La defensa dels drets i les llibertats democràtiques i fonamentals.
 • El rebuig a la repressió i a la judicialització de la política com a eina per resoldre els conflictes polítics.
 • La defensa d’una solució política que sempre ha de passar perquè els ciutadans de Catalunya puguin decidir i exercir democràticament el seu futur polític.

Per aquest motiu, i davant l’imminent judici al Tribunal Suprem dels líders socials i polítics sobiranistes, els sotasignats ens sumem a la Plataforma Som el 80 % i fem una crida a tota la societat catalana per reclamar:

 1. La posada en llibertat immediata dels líders socials i polítics sobiranistes empresonats d’una causa basada en unes acusacions sense fonament.
 2. La renúncia a les vies de l’excepcionalitat jurídica, penal i processal posant fi a la repressió política.
 3. L’inici d’una negociació sincera, sense condicions ni renúncies, per a una solució política real.

Ara i aquí, ens comprometem a denunciar, sempre de manera cívica, transversal i pacífica, la causa general contra la democràcia que vol sentenciar uns pocs ciutadans per hipotecar el futur de tota la ciutadania catalana.

Perquè l’única causa general que volem és la de la democràcia i la llibertat.

ANNEX. PRINCIPIS O IDEES FORÇA DE LA PLATAFORMA, APLEGATS AL MANIFEST.

Una plataforma ciutadana, apartidista i transversal de la societat civil que:

 • Reflecteix el 80 % de la societat catalana que està en contra dels empresonaments polítics i de la persecució judicial de representants culturals, socials o polítics, com és el cas de Jordi Cuixart, Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Carme Forcadell, Jordi Turull, Raül Romeva, Dolors Bassa, Josep Rull i Joaquim Forn. Per això en demana l’absolució i la posada en llibertat immediates.
 • Aposta per la negociació com a eina fonamental de resolució dels conflictes polítics, en un marc de convivència democràtica i de respecte a la pluralitat.
 • Denuncia la falsa acusació de rebel·lió i violència que recau sense cap fonament sobre aquests 9 presos polítics i diversos exiliats polítics, la qual cosa suposa la persecució penal de drets i llibertats fonamentals com la llibertat d’expressió o el dret a manifestació.
 • Denuncia la interpretació desproporcionada de la llei i les peticions de presó que fan tant la fiscalia com l’advocat de l’Estat, al costat de l’acusació popular de l’extrema dreta de VOX, com han acreditat les justícies d’Alemanya i Bèlgica, i també han denunciat organitzacions com Amnistia Internacional o Human Rights Watch.
 • Qüestiona el dret a un judici just en el marc d’un sistema judicial espanyol amb determinats estaments altament polititzats, en contra de la independència judicial que defineix l’equilibri de poders d’una democràcia.
 • Denuncia públicament que en democràcia no es pot criminalitzar la mobilització pacífica i democràtica o la dissidència política. En democràcia, no es pot jutjar la democràcia.

FIRMA EL MANIFEST AQUÍ

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments