fa 6 anys

Espanya es doblega davant del COI i deixarà competir a Kosovo

Dos dies després de l’amenaça del Comitè Olímpic Internacional de retirar l’estat espanyol de l’organització de qualsevol esdeveniment olímpic, el Comitè Olímpic Espanyol ha emès un comunicat expressant la seva satisfacció per haver aconseguit un acord amb el govern espanyol per agilitzar l’obtenció de visats pels atletes kosovesos. Amb l’amenaça del COI quedava en suspens si es podria organitzar els […]

Dos dies després de l’amenaça del Comitè Olímpic Internacional de retirar l’estat espanyol de l’organització de qualsevol esdeveniment olímpic, el Comitè Olímpic Espanyol ha emès un comunicat expressant la seva satisfacció per haver aconseguit un acord amb el govern espanyol per agilitzar l’obtenció de visats pels atletes kosovesos. Amb l’amenaça del COI quedava en suspens si es podria organitzar els […]

Dos dies després de l’amenaça del Comitè Olímpic Internacional de retirar l’estat espanyol de l’organització de qualsevol esdeveniment olímpic, el Comitè Olímpic Espanyol ha emès un comunicat expressant la seva satisfacció per haver aconseguit un acord amb el govern espanyol per agilitzar l’obtenció de visats pels atletes kosovesos.

Amb l’amenaça del COI quedava en suspens si es podria organitzar els Jocs d’Hivern de Barcelona-Pirineus, candidatura que s’havia presentat per fer-ne l’edició del 2030. Segons el president de COE Alejandro Blanco, l’únic escull que resta és que la Generalitat de Catalunya i el Govern Espanyol s’entenguin.
Al comunicat que ha penjat el COE a la seva web (el podeu llegir aquí) també anuncia que a partir d’ara a tots els esdeveniments que organitzi el comitè els kosovesos podran onejar la seva bandera, escoltar el seu himne i competir sota la seva nacionalitat (fins ara rebien les medalles com a membres de la federació mundial de l’esport de torn).

Han agraït públicament a Pedro Sánchez, president del govern espanyol, i a Josep Borrell, Ministre d’Assumptes Exteriors, la rapidesa en la qual han actuat. Tot i això l’estat espanyol continuarà sense reconèixer la independència de Kosovo. Reproduïm el comunicat a continuació:

El Comité Olímpico Internacional (COI) y el Comité Olímpico Español (COE) quieren manifestar su máxima y pública satisfacción por la decisión, que se nos ha comunicado en el día de hoy, adoptada por el Gobierno de España, relativa a la participación de los deportistas de Kosovo en las competiciones internacionales a celebrar en territorio español.
Gracias a esta resolución transmitida en el día de hoy por el Ministro de Asuntos Exteriores, Unión Europea y Cooperación, don Josep Borrell, el Gobierno de España proporcionará a las delegaciones deportivas de Kosovo que compitan en España el correspondiente VISADO y se les autorizará al uso de los símbolos nacionales propios, himno y bandera, de acuerdo al protocolo olímpico.

De esta manera se asegura que los deportistas de Kosovo puedan participar en igualdad de condiciones que el resto de los deportistas de los 206 Comités Olímpicos Nacionales reconocidos por el COI.

Esta decisión del Gobierno de España ha sido comunicada al presidente del COE, don Alejandro Blanco, mediante carta con fecha de hoy, 14 de noviembre de 2018, y queremos reiterar nuestro profundo agradecimiento por la decisión adoptada por el Gobierno de España e impulsada por el presidente don Pedro Sánchez.

Una vez más el COI y el COE quieren incidir en el papel fundamental que juega el deporte y el movimiento olímpico en la construcción de una sociedad más integradora y justa, en la que el diálogo y el respeto son los pilares y principios fundamentales.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments