fa 4 anys

El trànsit a l’àrea metropolitana baixa un 72% aquest dissabte per la crisi del coronavirus

El conseller d’Interior, Miquel Buch, critica que la DGT vulgui “aigualir” la feina de la Generalitat

El conseller d’Interior, Miquel Buch, critica que la DGT vulgui “aigualir” la feina de la Generalitat

El trànsit a l’àrea metropolitana ha caigut un -71,8% respecte a un dissabte normal per la crisi del coronavirus i l’obligació de confinament, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT). En comparació amb el dissabte passat 14 de març –quan ja es va aplicar l’estat d’alarma- la reducció és del -54,6%, ha continuat l’SCT, que ha afegit captures de càmeres a la B-23 a Sant Feliu de Llobregat, la C-31 a Badalona, la C-32 a Gavà i l’AP-7 a Sant Cugat del Vallès amb una circulació ínfima de vehicles. En paral·lel, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha criticat que la DGT hagi volgut “aigualir” la feina de la Generalitat. “La DGT va enviar ahir un missatge molt confús que no s’ajustava a la realitat”, ha criticat Buch a Rac1.

“Va voler centrifugar que a tot arreu hi hauria problemes de mobilitat”, ha continuat el conseller d’Interior, responent així a les alertes enviades ahir divendres per la DGT sobre els augments de trànsit a la sortida de ciutats com Barcelona. “Per molt que la DGT vulgui aigualir tot el que estem fent nosaltres, comparant-ho amb totes les dades de l’estat espanyol, és fals.

Si hi ha governs que estan actuant, com han d’actuar, no poden posar-nos tots a la mateixa galleda”, ha insistit Buch, que acusa la DGT de voler “blanquejar” que a alguns llocs d’Espanya no estan reduint la mobilitat. “No s’hi val a barrejar les dades per amagar que alguns estan fent la feina i d’altres no”, ha remarcat el conseller d’Interior.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, critica que la DGT vulgui “aigualir” la feina de la Generalitat

“La Generalitat ha pres decisions i, evidentment, hi ha gent incívica però la majoria de catalans estan complint i encara els demanarem més”, ha afegit Buch. “El decret del govern de l’Estat és poc valent, ha anat a mínims, i no ens ajuda a evitar la propagació d’aquesta malaltia”, ha sentenciat el conseller d’Interior.

“Li exigim a l’Estat que sigui molt més taxatiu. A Catalunya haguéssim sigut més dràstics”, ha corroborat Buch.

“Si algú vol sortir, els Mossos i la Policia Local faran la feina, i sancionaran. Els números d’actes aixecades són importants i les sancions acabaran arribant”, ha avisat el conseller d’Interior, que finalment ha volgut defensar l’activació del “certificat d’autoreponsabilitat”.

“És fruit de moltes peticions per poder justificar que el treballador va al centre de treball, i hem volgut facilitar i agilitzar la feina. En aquest certificat hi ha marcats tots els casos en els quals es pot sortir”, ha detallat Buch.

“No és obligatori dur-lo, però és molt recomanable. A partir de la setmana que ve, hi haurà una app per fer-lo servir”, ha conclòs el conseller d’Interior.


ACN Barcelona

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments