fa 5 anys

El 20 de maig els presos electes podrien ser alliberats i el judici s’aturarà

Oriol Junqueras, Oriol Sánchez, Jordi Turull i Josep Rull han estat escollits diputats al Congrés i Raül Romeva senador. Per aquest motiu els advocats dels presos electes han entrat avui l’enèsima petició d’alliberament al Tribunal Suprem. Aquest cop han adduït que no podran complir amb les seves obligacions com a diputats o senadors des de la presó […]

Oriol Junqueras, Oriol Sánchez, Jordi Turull i Josep Rull han estat escollits diputats al Congrés i Raül Romeva senador. Per aquest motiu els advocats dels presos electes han entrat avui l’enèsima petició d’alliberament al Tribunal Suprem. Aquest cop han adduït que no podran complir amb les seves obligacions com a diputats o senadors des de la presó […]

Oriol Junqueras, Oriol Sánchez, Jordi Turull i Josep Rull han estat escollits diputats al Congrés i Raül Romeva senador. Per aquest motiu els advocats dels presos electes han entrat avui l’enèsima petició d’alliberament al Tribunal Suprem. Aquest cop han adduït que no podran complir amb les seves obligacions com a diputats o senadors des de la presó i demanen la fi de la presó preventiva.

En ser diputats o senadors de ple dret, i rebre la immunitat del càrrec, és competència de les Corts Generals de l’Estat de decidir si el Tribunal Suprem té potestat per jutjar-los. Els advocats dels presos ja han tramitat el suplicatori demanant que s’aturi el judici i els presos siguin alliberats.

Pina i Van den Eynde, advocats dels presos polítics, han comparegut davant dels mitjans per explicar el procediment que marca la Llei d’Enjudiciament Criminal, concretament els seus articles 752 i 753, on diu que un procediment judicial contra un diputat o senador ha de ser aturat fins que el Cos Legislador respectiu resolgui si el Tribunal Suprem pot continuar el judici.

“Volia ressaltar que, per primer cop, davant de la sala del Suprem es planteja la possibilitat que estudiin de quina manera volen emparar o no els drets de representació política. La pertinença a les cambres espanyoles dona un estatus d’immunitat molt més elevat que el que pugui tenir un parlamentari a Catalunya. El Tribunal Suprem ara haurà de fer, per primer cop i després de tants dies de presó dels clients, aquest judici sobre quina importància dona als drets de representació política.”

Van den Eynde

Marchena només programa sessions fins el 20 de maig

Manuel Marchena ha programat sessions del judici fins al 20 de maig, la vigília del dia que es constituirà el Congrés i els electes passaran a ser diputats de ple dret, a l’espera de la resolució de les Corts sobre si es pot o no jutjar als presos polítics catalans que han estat escollits a les cambres espanyoles.

Els presos ja han estat notificats com a diputats

Els presos polítics catalans electes ja han rebut a la presó de Soto del Real les notificacions que els acrediten com a diputats i senadors electes i així ho han compartit a través de les xarxes socials. Durant els propers dies hauran de renunciar a la seva acta de diputat al Parlament de Catalunya ja que no poden ser a les dues cambres a la vegada.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments