fa 4 anys

VOX vol il·legalitzar els partits independentistes

Vox preten il·legalitzar qualsevol partit que volgui destruir la unitat d’Espanya

Vox preten il·legalitzar qualsevol partit que volgui destruir la unitat d’Espanya

Demà dimarts, VOX vol presentar davant del Congrés del Diputats, una reforma de la llei de partits polítics. El que proposa aquesta reforma és la il·legalització de qualsevol partit d’ideologia independentista. Aquesta llei inclouria: ERC, Junts, CUP, BNG, EH Bildu, entre d’altres, tot i que Abascal no descarta incloure-hi partits nacionalistes com el PNV.

Va ser el propi Abascal que va registrar el passat mes de gener aquesta proposta de llei. En aquell moment el que deia és que “volia il·legalitzar a tots els partits que volguessin destruir la unitat i la sobirania d’Espanya”.

Per intentar validar la llei, Vox sosté que en l’actualitat hi ha partits que expressen en els seus estatus o des de les institucions la seva voluntat de “trencar Espanya”. També diuen que aquest mateixos partits han: incitat “a la violència, a la desobediència, al incompliment de les lleis i a l’abús de poder. Fins i tot han arribat a dir que alguns d’aquests partits han “justificat” el terrorisme.

Santiago Abascal, lider de VOX, en un míting a Galícia

Segons Vox el que vol aquesta reforma és posar límits als partits, perquè aquests siguin eines de participació polítics i una mostra de pluralisme, però no un perill per Espanya.

Aquestes son les paraules de Santiago Abascal respecta a la seva proposta. “No es tracta únicament de proclamacions ideològiques sinó també d’actuacions reiterades i sistemàtiques que ja han comportat les més severes sancions de la jurisdicció nacional, constitucional i ordinària”.

Concretament la proposta de Vox és il·legalitzar aquells partits que: justifiquin la violència com mètode d’acció política, que ataquin les llibertats i els drets fonamentals, que donin suport organitzacions terroristes o vinculades a la destrucció de la unitat d’Espanya o que promoguin referèndums o lleis contra la sobirania. I no sols això, també reclamen que retornin els fons públics rebuts.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

3 8 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments