fa 5 anys

Vosaltres decidiu el futur de l’Alerta

Aquest post té com a objectiu posar a les vostres mans el futur del canal i del web. Sempre hem intentat escoltar a tots els que ens seguiu i adaptar-nos al que en cada moment reclamàveu que fos l’Alerta. Ara mateix però, per poder mantenir el servidor sense haver d’invertir els nostres diners, ens veiem […]

Aquest post té com a objectiu posar a les vostres mans el futur del canal i del web. Sempre hem intentat escoltar a tots els que ens seguiu i adaptar-nos al que en cada moment reclamàveu que fos l’Alerta. Ara mateix però, per poder mantenir el servidor sense haver d’invertir els nostres diners, ens veiem […]

Aquest post té com a objectiu posar a les vostres mans el futur del canal i del web. Sempre hem intentat escoltar a tots els que ens seguiu i adaptar-nos al que en cada moment reclamàveu que fos l’Alerta. Ara mateix però, per poder mantenir el servidor sense haver d’invertir els nostres diners, ens veiem obligats a publicar notícies per generar ingressos a través dels anuncis. Això es tradueix en un bombardeig al canal i a les xarxes socials de notícies, que si bé tenen certa importància, poc o res tenen a veure amb els objectius del canal.

L’Alerta va començar l’octubre republicà de 2017 com un canal de Telegram per informar durant les manifestacions de tot el que anava passant. En acabar l’octubre republicà, amb la suspensió de la declaració d’independència i l’entrada en vigor del 155, va arribar una temporada on no hi havia tantes concentracions i vam decidir de reconvertir-nos en un mitjà digital. 

L’octubre del 2018 iniciàvem el projecte web sense oblidar mai el nostre compromís inicial d’informar sobre les manifestacions independentistes. Així ens vam acabar especialitzant a oferir informació a través de mapes interactius que han fet servir els principals mitjans de comunicació catalans i les organitzacions socials com el Tsunami Democràtic i Omplim Estrasburg. Després de més de mil articles publicats i milions de visites, aquest és el punt on ens trobem ara.

Ens agradaria explorar altres vies de finançament com el micromecenatge

L’administració de l’Alerta és un petit equip de voluntaris que dedica part del seu temps lliure a crear tot el contingut que veieu al web, al canal i a les xarxes socials. Ho fem de forma altruista compaginant els estudis i la feina, tots els diners que ingressem els reinvertim al web i al servidor. No pretenem enriquir-nos a través de l’Alerta sinó que només desitgem que sigui econòmicament sostenible.

Amb el micromecenatge podríem deixar el periodisme als periodistes de debò compartint les notícies dels mitjans de comunicació i deixant el web pel més important: la informació de les manifestacions, mapes, editorials i la recent (i exitosa) categoria d’opinions dels subscriptors. També ens deixaria les mans lliures per poder redactar altres informacions que creiem que podrien ser del vostre interès com la sèrie sobre com van ser les independències d’altres països del món o per crear contingut per altres plataformes com Youtube.

La nostra tasca divulgativa se simplificaria en el moment que no depenguéssim de tenir un cert nombre de visites cada mes per poder pagar el servidor. Per això us demanem que ens doneu suport a través de l’aixeta. Us podeu fer mecenes fent clic aquí.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments