fa 2 anys

VIDEOS |Un any de l’empresonament de Pablo Hasel. Manifestació avui: “Tombem les lleis repressives”

Avui diverses manifestacions arreu de Catalunya per demanar la fi de la repressió, coincidint amb l’empresonament de Hasel ara fa un any.

Avui diverses manifestacions arreu de Catalunya per demanar la fi de la repressió, coincidint amb l’empresonament de Hasel ara fa un any.

Article de David Melero

Aquesta setmana compleix un any des de que Pablo Hasel va entrar a presó. Un 15 de febrer de 2021, Pablo Hasel anunciava que si l’havien de detenir, l’haurien d’anar a buscar, que no ho posaria fàcil i que ho faria mediàtic per a denunciar la recurrent repressió de l’estat espanyol.

Aquell dimarts 15 de febrer al matí, Pablo Hasel i la seva plataforma de suport anunciaven que es tancaven al rectorat de la universitat de Lleida. “Si és que el volien empresonar, haurien d’anar a buscar-lo i detenir-lo”.

A primera hora de la tarda els concentrats que es tancaven a la universitat comencaven a muntar les barricades, les cadenes a les portes i tot allò que dificultés l’accès als cossos policials per detenir a Pablo.

Muntatge de les barricades al rectorat de la Universitat de Lleida / David Melero

S’estava preparant una resistència. L’ordre policial de cerca i captura per a Pablo Hasel estava donada, així que era qüestió d’hores que, amb el ressò dels mitjans de comunicació, la policia aparegués en un moment o altre per a intervenir.

La nit va ser llarga i feixuga. Alguns periodistes i fotògrafs érem allà, en bancs o directe a terra intentant descansar, però també amb un ull ben obert per quan els mossos accedissin. També tots els manifestants i activistes en suport a Pablo Hasel, eren allà provant dormir o bé ultimant els darrers preparatius logístics per quan fos l’hora de la veritat.

De sobte, a les 6 del matí vam sentir crits i cops de porta als diferents accessos del rectorat. Èren els mossos, diverses furgones de la brimo s’havien desplaçat fins a l’accés principal i ja començaven a fer força i desmuntar les barricades. Un cop dins ja a les set del matí, abans de pujar al 2n pis on Pablo, rodejat d’activistes esperaven, van ser rebuts i ruixats amb diversos extintors i mànegues.

Tiren extintors als mossos dins el rectorat de la Universitat de lleida / David Melero

Finalment, després d’un estira-i-arronsa, a més d’identificacions a cadascuna de les activistes allà presents, van endur-se a Pablo Hasel amb un cotxe patrulla dels mossos.

Detenciò Pablo Hasel / David Melero

Manifestacions arreu del país

Avui dissabte 19 de febrer de 2022 s’han convocat manifestacions arreu de Catalunya en memòria a Pablo Hasél i per la fi de les lleis repressives. Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona són els punts claus d’aquestes mobilitzacions. A Madrid també s’ha convocat una gran manifestació.

Aquí farem un seguiment en directe, en una estona sortirà l’enllaç que us redirigeix al directe de la manifestació a Barcelona.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments