fa 4 anys

Vaga indefinida a la Casa Batlló.

El monument de Gaudí arrossega conflictes laborals per la política de subcontractació de treballadors.

El monument de Gaudí arrossega conflictes laborals per la política de subcontractació de treballadors.

Portada i imatges de Pol Cartier

Els treballadors de la Casa Batlló estan de vaga indefinida pels abusos laborals que l’empresa Staffpremium els realitza. Ha sigut el Sindicat Solidaritat i Unitat dels Treballadors (SUT) qui l’ha convocada, ja que la Casa Batlló defensa l’empresa al·legant que aquest tipus de contractació els permet tenir més “flexibilitat”.

Els treballadors exigeixen que se’ls apliqui el conveni d’oci educatiu sociocultural en comptes de d’hostesses i promotors. A més, denuncien que, després del confinament, la seva jornada s’ha vist reduïda unilateralment i que només 2 dels 40 treballadors que hi ha a plantilla tinguin un contracte indefinit.

Vaga indefenida a la Casa Batlló per l'explotació de l'empresa Staffpremium.
Vaga indefenida a la Casa Batlló per l’explotació de l’empresa Staffpremium | Pol Cartier

La polèmica ve de lluny. En els darrers anys, hi han hagut diferents vagues a Barcelona per part de les plantilles d’alguns museus i centres culturals. Molts d’ells, funcionen a partir d’empreses com Manpower, Magmacultura, Transversal FCLP o Expertus, encarregades de la subcontractació del personal. Una situació que no veuen massa justa els treballadors per les condicions que els suposa: falta de calendari anual per saber la jornada, canvis d’horari a última hora, oferta exclusiva de contractes temporals i no indefinits,etc.

Un altre dels darrers moments en realitzar una vaga d’aquest tipus ha estat la Sagrada Família. Els seus treballadors també protestaven per les condicions laborals que els ofereix l’empresa que les subcontracta, Magmacultura. D’altra banda, afirmen que la plantilla s’ha vist molt reduïda després del confinament i hi ja una falta de personal: de les 200 persones que treballen en el temple, només es troben en actiu 22.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments