fa 4 anys

Urtasun: “Espanya és el país d’Europa amb mesures més estrictes i on hi ha el confinament més dur”

L’eurodiputat dels comuns lamenta que la UE no donés cap resposta econòmic a l’inici de la crisi pel coronavirus

L’eurodiputat dels comuns lamenta que la UE no donés cap resposta econòmic a l’inici de la crisi pel coronavirus

El diputat dels comuns Ernest Urtasun ha defensat que el govern espanyol ha decretat les “mesures més estrictes” d’Europa i el confinament “més dur” per combatre el Coronavirus. En una entrevista a Ràdio 4, ha afegit que “pràcticament el que està en marxa és el que permet que els serveis funcionin”.

En canvi, s’ha mostrat crític amb la falta de resposta econòmica de la UE en l’inici de la crisi. Considera que hi ha hagut una “paràlisi total i un campi qui pugui” que ara s’està corregint i ha lamentat que no hi hagi hagut un centre de coordinació europeu. Urtasun també ha lamentat que a l’inici de la crisi la veu d’Espanya quedés “difuminada” i no demanés “amb contundència” mesures europees.

Segons Urtasun, és molt important no polemitzar ara i ha subratllat que tothom a Europa s’està portant amb bastanta responsabilitat. Això no vol dir, segons Urtasun, que quan hagi passat la crisi del Coronavirus no s’hagin de passar comptes i exigir responsabilitats.

Però en els moments actuals, segons l’eurodiputat, el que s’espera dels polítics és que es defugi de polèmiques.

Pel que fa a la reacció de la UE, Urtasun ha considerat que si s’hagués donat una resposta compartida s’hauria gestionat molt millor la situació. I malgrat la falta de resposta inicial ha celebrat que avui dimarts en la reunió de l’Eurogrup es puguin prendre mesures econòmiques.Segons Urtasun, en els primers dies, la veu espanyola va quedar “difuminada” i en la primera reunió de l’Eurogrup només Itàlia, França i Portugal van demanat mesures contundents com el ‘coronabonus’.

Ara, segons l’eurodiputat, la situació ha canviat i en la reunió d’aquest dimarts Espanya hi va amb una posició “molt més clara”.Així doncs, Urtasun ha conclòs que en els primers dies el govern espanyol va anar un “‘pèl tard” en el debat europeu. En canvi, pel que fa les mesures restrictives, considera que es van fer de manera ràpida i contundent. De fet, Urtasun ha subratllat que “probablement són les mesures més dures del món occidental”.

Preguntat pel paper d’Unides Podem dins del govern espanyol, Urtasun considera normal que en un moment de crisi el president del govern tingui protagonisme i ha volgut destacar que els membres del govern d’UP s’estan “deixant la pell” perquè es posi en marxa un “escut social” davant la crisi del Coronavirus. Urtasun espera que tota aquesta situació desperti la consciència de la importància d’allò públic.


ACN Barcelona

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments