fa 4 anys

Units per Avançar demana al Govern que no autoritzi les concentracions de l’ANC per la Diada per la situació sanitària

Espadaler reivindica preservar “el dret a la salut” i diu que el dret de manifestació es pot exercir en altres “formats”

Espadaler reivindica preservar “el dret a la salut” i diu que el dret de manifestació es pot exercir en altres “formats”

Units per Avançar ha demanat al Govern que no autoritzi les concentracions que l’anc planeja fer per la diada. La formació de ramon espadaler l’emplaça a analitzar les dades sobre la covid-19 i escoltar les opinions dels experts i, en conseqüència, “no autoritzar cap tipus de concentració que suposi contravenir les mesures sanitàries dictades pel propi executiu català per a la contenció de la pandèmia”. Units per Avançar assenyala que la decisió sobre “eventuals concentracions massives” no es poden deixar a criteri de l’anc. Espadaler ha reivindicat preservar “el dret a la salut” i ha recordat que el dret de maniefstació es pot exercir en formats “diferents o alternatius” a la presencialitat.

Espadaler considera “inacceptable” que el Govern pugui autoritzar concentracions en espais públics que puguin ser multitudinàries després que hagi prohibit qualsevol altra activitat que aplegui un nombre elevat de persones.També critica que després que des de les institucions s’hagi apel·lat “a la responsabilitat de la ciutadania per no tenir reunions que superin les deu persones”, ara “es permetin uns contactes i altres no”.

L’anc limita a 48.000 manifestants l’aforament total per al centenar de concentracions de la diada

L’anc ha limitat a 48.000 manifestants l’aforament total per als 107 punts de concentració previstos per la diada en 82 municipis, per adaptar-se a la situació sanitària. L’entitat ha obert les inscripcions per poder assistir-hi i defensa que es compliran “totes les pautes” marcades.

Cada mobilització -que s’haurà de celebrar en avingudes amples- tindrà un aforament màxim, un perímetre delimitat i senyals que indiquin on ha de situar-se cada assistent. Es calcula 4 metres quadrats per cada persona. Tothom hi haurà d’accedir amb mascareta i hi haurà gel hidroalcohòlic a les entrades, on es comprovarà si s’ha registrat.

La més multitudinària es preveu a Badalona, amb capacitat per a 1.700 assistents, i la més petita, a Taüll, amb 12.

De totes maneres, l’aforament de la majoria de concentracions oscil·la entre les 200 i les 300 persones.


ACN Barcelona

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments