fa 4 anys

Unió de Pagesos exigeix a les autoritats que garanteixin de forma “efectiva i real” la producció agropecuària

Reclama a l’Estat que resolgui aquelles situacions no cobertes “adequadament” amb la declaració de l’estat d’alarma

Reclama a l’Estat que resolgui aquelles situacions no cobertes “adequadament” amb la declaració de l’estat d’alarma

Unió de Pagesos ha demanat als ministres d’Agricultura i Sanitat que resolguin de forma “urgent i efectiva” aquelles situacions “no cobertes adequadament” per la normativa establerta arran de la declaració de l’estat d’alarma. El sindicat assegura que el trasllat a les finques i granges dels treballadors “es fa inviable en molts casos”, atès que una gran part dels treballadors no disposen de vehicle propi o ni tan sols del permís de conduir. Això “impedeix desplaçar els treballadors per part de la mateixa pagesia”, al només poder circular una persona per vehicle i també davant la manca d’alternatives de transport públic per arribar a les finques i granges, una situació que, segons UP, “posa en risc la garantia de l’abastiment alimentari”.

D’altra banda, l’organització agrària assenyala que el Reial Decret 463/2020 per garantir l’abastiment alimentari només recull que “quan sigui precís, com a corredors sanitaris”, es permeti l’entrada i sortida de matèries primeres i productes elaborats amb destí o procedents de les explotacions agràries. Segons Unió de Pagesos, això suposa la garantia del subministrament d’inputs (fertilitzants, productes fitosanitaris, llavors i plantes, productes veterinaris, pinsos, entre altres) imprescindibles per portar a terme el correcte desenvolupament de la producció a les finques i granges de productes agropecuaris.

No obstant, el sindicat recorda a l’Estat que, per al correcte desenvolupament de la producció a les finques i granges de productes agropecuaris, també són imprescindibles l’accés a recanvis o reparacions per a la maquinària o les instal·lacions, així com l’assistència tècnica, els serveis per complir amb totes les obligacions productives i de seguretat alimentària, ja que “aquestes necessitats no queden cobertes adequadament en el Reial Decret 463/2020, al no entrar a la categoria d’inputs ni desplaçament al lloc de treball si és la mateixa pagesia la que porta la maquinària als mecànics o va a buscar els recanvis”. Per superar aquests buits de la normativa vigent, que poden suposar la paralització de les tasques per garantir l’abastiment alimentari a les explotacions afectades, Unió de Pagesos proposa que l’autoritat competent de Sanitat promulgui les normes o instruccions per garantir al sector agropecuari que, per situacions de necessitat o causa justificada i respectant les mesures sanitàries que es dictin, quedin autoritzades totes les activitats i subministraments necessaris per garantir de forma efectiva i real el procés productiu.


ACN Lleida

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments