fa 4 anys

Una detinguda pels Mossos en una protesta anticapitalista a Gràcia

Ahir els Mossos van reprimir els manifestants del barri de Gràcia, que ja han anunciat que avui a les 20h tornaran a concentrar-se al mateix punt

Ahir els Mossos van reprimir els manifestants del barri de Gràcia, que ja han anunciat que avui a les 20h tornaran a concentrar-se al mateix punt

Ahir es va convocar una manifestació de caràcter pacífic i respectant les distàncies de seguretat amb el lema “La vida abans que el capital“. 150 manifestants van concentrar-se a la plaça de la Vila de Gràcia de Barcelona exigint més mesures per protegir les vides de la gent abans que a les grans empreses.

Els Mossos d’Esquadra es van presentar amb diferents dotacions i alertaren als manifestants que estaven incomplint el decret de l’estat d’alarma per estar aturats al carrer. Els manifestants es negaren a dissoldre i els Mossos van procedir a carregar, fet que va acabar amb una persona detinguda per negar-se identificar (que és un dret) i atemptat contra l’autoritat.

Avui a les 20h es torna a convocar la manifestació

La xarxa de Suport Mutu de Gràcia (Telegram) ha tornat a convocar avui a les 20h a la mateixa Plaça de la Vila de Gràcia per protestar contra la detenció i pel mateix motiu que ahir: deixar clar que aquesta crisi no la pagarem les de sempre, que cal defensar la sanitat pública i la construcció d’una economia que anteposi els interessos del poble per sobre de les grans empreses.

Visita el blog de La Vida abans que el Capital

Els barris, pobles i viles hem decidit recuperar els carrers!

Canviem els balcons per les places: baixem les pancartes i cassoles als carrers! Ja no hi ha volta de full. Mobilitzem-nos contra la ‘nova normalitat’ que ens volen imposar.

La crisi sanitària de la pandèmia per la COVID-19 ha comportat una nova crisi social sobre la classe treballadora –especialment sobre les dones i les migrades–, i la resposta dels governs ha estat control social i rescat dels grans capitals abans que les persones. Però aquesta crisi no la pagarem.

Hem comprovat tristament que retallar en sanitat mata. Que l’externalització dels serveis públics només comporta la seva degradació. Però que quedi ben clar: les nostres vides valen més que els seus beneficis.

Reivindiquem el dret a protestar i a mobilitzar-nos als barris, pobles i ciutats. És imprescindible assenyalar els culpables, respondre als abusos dels governs i alçar la veu per defensar la vida abans que el capital.

Des del 19 de maig de 2020, cada dimarts a les 20 h, ens trobem a les places i carrers!

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments