fa 6 anys

Un pacte PP-PSOE el 2015 permet perseguir als CDR com terrorisme

La detenció per rebel·lió i terrorisme contra activistes del CDR en una investigació secreta de l’Audiència Nacional aquest dimarts ha generat alarma entre partits sobiranistes, juristes i defensors dels drets humans. El suport formal de la investigació es troba en la reforma del Codi Penal de 2015 que va seguir al pacte antiterrorista acordat pel […]

La detenció per rebel·lió i terrorisme contra activistes del CDR en una investigació secreta de l’Audiència Nacional aquest dimarts ha generat alarma entre partits sobiranistes, juristes i defensors dels drets humans. El suport formal de la investigació es troba en la reforma del Codi Penal de 2015 que va seguir al pacte antiterrorista acordat pel […]

La detenció per rebel·lió i terrorisme contra activistes del CDR en una investigació secreta de l’Audiència Nacional aquest dimarts ha generat alarma entre partits sobiranistes, juristes i defensors dels drets humans. El suport formal de la investigació es troba en la reforma del Codi Penal de 2015 que va seguir al pacte antiterrorista acordat pel PP i PSOE.
En concret, la reforma de l’article del Codi Penal va augmentar, en el seu article 573, el catàleg de les finalitats terroristes, incloent no només els atemptats violents per provocar un estat de terror a la població, sinó a més “qualsevol delicte greu” amb l’objectiu de “subvertir l’ordre constitucional”, així com “desestabilitzar” el funcionament d’institucions polítiques o estructures econòmiques o socials de l’Estat o obligar als poders públics “a realitzar un acte oa abstenir-se de fer-ho”.

De los delitos de terrorismo
Article 573

1. Se considerarán delito de terrorismo la comisión de cualquier delito grave contra la vida o la integridad física, la libertad, la integridad moral, la libertad e indemnidad sexuales, el patrimonio, los recursos naturales o el medio ambiente, la salud pública, de riesgo catastrófico, incendio, contra la Corona, de atentado y tenencia, tráfico y depósito de armas, municiones o explosivos, previstos en el presente Código, y el apoderamiento de aeronaves, buques u otros medios de transporte colectivo o de mercancías, cuando se llevaran a cabo con cualquiera de las siguientes finalidades:

1ª.- Subvertir el orden constitucional, o suprimir o desestabilizar gravemente el funcionamiento de las instituciones políticas o de las estructuras económicas o sociales del Estado, u obligar a los poderes públicos a realizar un acto o a abstenerse de hacerlo.
Es va tipificar a més el delicte de desordres públics, el de sedició i el de rebel·lió com terrorisme en cas de cometre per una persona “emparada” per una organització terrorista. D’aquesta manera, el terrorista podria no ser únicament l’integrant d’una banda terrorista, sinó l’autor dels delictes que tinguessin les finalitats de l’esmentat article 573.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments