fa 4 anys

Tsunami Democràtic anuncia una segona onada de protestes

El Tsunami Democràtic ha difós un missatge a través del seu compte de Twitter on anuncia que es preparen per a una nova fase de protestes dissenyades per aconseguir objectius polítics en el marc dels drets, llibertats i l’autodeterminació. El col·lectiu diu que ha reflexionat i après sobre les accions passades com les protestes a […]

El Tsunami Democràtic ha difós un missatge a través del seu compte de Twitter on anuncia que es preparen per a una nova fase de protestes dissenyades per aconseguir objectius polítics en el marc dels drets, llibertats i l’autodeterminació. El col·lectiu diu que ha reflexionat i après sobre les accions passades com les protestes a […]

El Tsunami Democràtic ha difós un missatge a través del seu compte de Twitter on anuncia que es preparen per a una nova fase de protestes dissenyades per aconseguir objectius polítics en el marc dels drets, llibertats i l’autodeterminació. El col·lectiu diu que ha reflexionat i après sobre les accions passades com les protestes a l’aeroport, el tall de l’AP-7 i les protestes durant el clàssic. Creu en la necessitat de treballar a mitjà i llarg termini sense tenir en compte l’agenda dels partits polítics, governs i poder judicial.

En el seu fil de missatges, el col·lectiu creu que ha aconseguit canviar l’estat d’ànim de l’independentisme i recuperar la iniciativa des del carrer, com ha fet sempre el moviment. Veuen que han aconseguit imposar una agenda i un marc polític a l’estat espanyol a través del lema “Spain, sit and talk” doncs Pedro Sánchez i el seu govern de coalició han admès que hi ha un conflicte de naturalesa política a Catalunya. Malgrat això, Tsunami Democràtic lamenta que no s’aturin les resolucions judicials, la violència estructural i la repressió.

Us reproduïm a continuació el fil de piulets sencer:

1. Tsunami Democràtic segueix actiu, reflexiu i propositiu refermant-se en la necessitat de treballar a mitjà i llarg termini, amb independència dels calendaris i l’agenda dels partits polítics, governs i judicatura.

2. Tsunami Democràtic el formen centenars de milers de veus, però no és ni vol ser un opinador o un analista d’actualitat.

3. Tsunami Democràtic, a través de la seva pluralitat, ha fet una reflexió pausada de la situació política i ha revisat els seus encerts i errors per convertir-los en aprenentatges per avançar en l’eficàcia de les seves accions.

4. Tsunami Democràtic considera que durant aquesta primera etapa, ha contribuït a un canvi substancial de l’estat d’ànim del moviment independentista. La força de la gent ha recuperat la iniciativa.

5. Tsunami ha explorat noves formes de protesta que també han servit per reforçar la xarxa ciutadana sorgida de l’1-O. La campanya s’ha establert com un dels espais més unitaris i transversals del sobiranisme, aquest és un valor que cal preservar.

6. La pressió mediàtica, política i social de les accions de Tsunami ha contribuït a evidenciar el conflicte entre Catalunya i Espanya. També internacionalment, i a establir sinergies amb d’altres moviments similars arreu del món.

7. S’ha aconseguit imposar una agenda i un marc polític propis: prova irrefutable és com ha calat el lema “Spain, sit and talk”.

8. El govern espanyol ha reconegut l’existència d’un conflicte amb Catalunya però Tsunami constata que, malgrat les promeses d’espais de diàleg, no s’aturen les resolucions judicials, la violència estructural, ni la persecució ideològica i política.

9. Una part de la població catalana viu una situació de segregació política que s’ha de resoldre. El projecte polític de més de dos milions de persones ha estat prohibit i perseguit.

10. Tsunami Democràtic continuarà proposant accions de protesta noviolenta i de desobediència civil massiva mentre les reclamacions majoritàries de la societat catalana no siguin ateses.

11. Tsunami Democràtic es prepara per una nova fase de protestes. De nou, les accions estaran dissenyades per assolir uns objectius polítics, operatius i comunicatius concrets en el marc dels drets, la llibertat i l’autodeterminació. Comença la segona onada.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments