fa 4 anys

Tota la informació sobre la Zona de Baixes Emissions

Quines hores s’aplica? Quins vehicle shi poden circular? Quines són les multes? Com puc aconseguir una excempció? Us resolem tots els dubtes.

Quines hores s’aplica? Quins vehicle shi poden circular? Quines són les multes? Com puc aconseguir una excempció? Us resolem tots els dubtes.

A partir de les 7 d’aquest matí s’han començat a aplicar les sancions de les noves normatives d’accés a la Zona de Baixes Emissions de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Quines hores s’aplica la Zona de Baixes Emissions?

Les multes a la ZBE estaran actives els dies feiners (de dilluns a divendres excepte festius) de set del matí a les vuit del vespre.

Quins vehicles poden circular per la Zona de Baixes Emissions?

Qualsevol vehicle amb etiqueta ambiental 0, ECO, C o B poden circular sense cap restricció per tota la Zona de Baixes Emissions. Per tant tots els vehicles elèctric i híbrids i els que compleixin les següents especificacions:

Poden circular turismes amb motor de gasolina que compleixin la norma Euro3 (matriculats després del gener del 2000) i els que tinguin motor dièsel que compleixin la normativa Euro4 (matriculats a partir del 2006).

En el cas de les motocicletes i els ciclomotors hauran de complir la normativa Euro2 (matriculades el 2003).

Les furgonetes podran circular sense restriccions fins l’1 d’abril del 2021, després hauran de complir les mateixes normatives que els turismes: Euro3 per les de benzina (matriculades a partir del 2000), Euro4 per les dièsel (matriculades a partir del 2005).

Els camions i els autocars de poca capacitat podran circular sense restriccions fins l’1 de juliol de 2021, aleshores només ho podran fer els que compleixin la normativa Euro4.

Els autocars podran circular sense restriccions fins l’1 de gener de 2022, aleshores només ho podran fer els que compleixin la normativa Euro4.

Els vehicles d’emergències, vehicles de persones amb mobilitat reduïda i serveis essencials podran circular sempre, independentment del distintiu que duguin.

Pot ser que el vehicle compleixi la normativa i estigui matriculat abans d’aquesta data, en aquest cas cal parlar amb el concessionari per obtenir l’etiqueta corresponent.

Excepcions per vehicles antics

Es poden demanar excepcions per circular per la Zona de Baixes Emissions fins a deu dies l’any a un cost de 2€ per dia i pels vehicles de persones amb mobilitat reduïda. Es poden demanar a aquesta pàgina: https://zberegistre.ambmobilitat.cat/

Les multes de la Zona de Baixes Emissions

Les multes de la ZBE comencen a partir de 100€ i poden arribar fins als 1.800€ per reincidència (incrementant-se un 30%).

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
3 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments