fa 4 anys

Tota la informació de l’acció de CotxesxRep per col·lapsar l’AP-7 aquest diumenge

Des de la ciutadania, i contra la inacció de les grans organitzacions independentistes, ha nascut la plataforma Cotxes per la República que prepara la seva primera acció per aquest diumenge. L’objectiu és col·lapsar l’espina dorsal de la xarxa viària catalana: l’AP-7. Demanen que tothom convergeixi a través d’aquesta via fins al punt central des de […]

Des de la ciutadania, i contra la inacció de les grans organitzacions independentistes, ha nascut la plataforma Cotxes per la República que prepara la seva primera acció per aquest diumenge. L’objectiu és col·lapsar l’espina dorsal de la xarxa viària catalana: l’AP-7. Demanen que tothom convergeixi a través d’aquesta via fins al punt central des de […]

Des de la ciutadania, i contra la inacció de les grans organitzacions independentistes, ha nascut la plataforma Cotxes per la República que prepara la seva primera acció per aquest diumenge. L’objectiu és col·lapsar l’espina dorsal de la xarxa viària catalana: l’AP-7. Demanen que tothom convergeixi a través d’aquesta via fins al punt central des de l’entrada que tinguin més a prop de casa i després desfacin camí. Per fer més efectiu el col·lapse demanen als participants que paguin els peatges com més a poc a poc millor.

Des de l’organització han publicat un seguit de normes i recomanacions pels que participin en l’acció entre les quals les sortides a agafar per cada comarca, l’horari i com es desenvoluparà l’acció. També afegeixen consells bàsics de seguretat com no consumir ni alcohol ni psicotròpics, portar tots els elements de seguretat del vehicle i d’una càmera que gravi tot el que passi. També adjunten consells en cas que la policia aturi algun dels vehicles participants. Us reproduïm tots els consells a continuació.

Índex:
🅰️ Convocatòria
🅱️ Consells de seguretat
➕ Què més cal saber
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🅰️ Convocatòria

Data: Diumenge 23 de febrer.

1️⃣ La passejada es durà a terme entre les 13 i les 21h (cadascú en funció de les seves possibilitats, i fent els descansos recomanats cada 2 hores, si escau)

2️⃣ Entre les 13 i les 15 els vehicles circularan entre les següents sortides de l’AP7 en funció de la comarca de procedència:
👉🏻 Alt Empordà: 1 a 5
👉🏻Gironès, Pla de l’Estany, Garrotxa i Baix Empordà: 6 a 8
👉🏻La Selva: 8 a 10
👉🏻 Vallès Oriental i Osona: 11 a 17.
👉🏻 Vallès Occidental, Barcelonès, Bages, Baix Llobregat, Anoia i comarques de Ponent: 18 a 25
👉🏻Alt Penedès, Garraf i Baix Penedès: 26 a 31
👉🏻 Tarragonès, Alt Camp, Baix Camp i Ribera d’Ebre: 32 a 38
👉🏻 Baix Ebre: 39 a 40
👉🏻 Montsià: 41 a 42

3️⃣ Els de la resta de comarques per on no passa l’AP7 circularan entre els sortides de la comarca que els quedi més propera.

4️⃣ Entre les 15 i les 19, tots els vehicles de qualsevol comarca ens concentrarem entre les sortides 18 a 25

5️⃣ A partir de les 19 reprenem la distribució inicial (punt 2️⃣) i desconvoquem a les 21

🅱️ Consells de seguretat

☝🏻A continuació us oferim una sèrie de consells de seguretat que cal tenir molt en compte durant la passejada. Si els agents ens aturen, tindran unes ganes boges de denunciar-nos, així que hem de complir escrupolosament amb la normativa per tal de no donar-los cap motiu.

🌞Abans de sortir 🏠

1️⃣ ✅ Omplirem el dipòsit del vehicle a Bonàrea, Esclatoil, Petrolis independents o Petrocat (tot i que aquesta està controlada per Repsol). El combustible a les àrees de servei de les autopistes és molt car.

2️⃣ ✅ Portarem el menjar i l’aigua de casa. Si necessitem comprar ho faren als comerços locals o al Bonpreu/Esclat 🍏 per tal de no consumir a les àrees de servei de l’autopista

3️⃣ ✅ Portarem el carnet de conduir en vigor i actualitzat, el permís de circulació, i la targeta d’inspecció tècnica del vehicle amb l’últim informe de la ITV i l’adhesiu corresponent enganxat al parabrisa per a tots els cotxes que superin els quatre anys d’antiguitat.

4️⃣✅🔺🔺 Portarem dos triangles de presenyalització de perill i almenys una armilla reflectant d’alta visibilitat. És aconsellable que l’armilla es trobi dins de l’habitacle (no al maleter), per així poder dur-la posada abans de baixar del vehicle.

5️⃣✅ 🔧 Portarem les eines necessàries per al canvi de roda, si el vehicle no porta pneumàtics que puguin circular desinflats.

6️⃣❌ No beurem alcohol ni psicotròpics o estimulants 💊🍷

7️⃣✅ És recomanable disposar d’almenys una càmera que pugui estar gravant permanentment cap endavant, i així disposar d’un mitjà de prova en cas que calgui. Si és possible, es recomanable també portar una altra càmera que enfoqui el conductor (per evitar ser denunciat falsament per dur auriculars, per exemple), i una altra dirigida a la part posterior del vehicle en sentit contrari a la marxa.

8️⃣✅ Si és possible, buscarem almenys un/a acompanyant 👫per tal que aquest/a pugui utilitzar el telèfon mòbil per capturar imatges o enviar missatges per tal de comunicar als altres participants possibles incidències o qualsevol altra informació d’interès.

🚗 Durant la passejada 🚙

9️⃣❌ No beurem alcohol ni psicotròpics o estimulants 💊🍷

1️⃣0️⃣❌ No farem ús amb el vehicle en moviment de dispositius com ara pantalles amb accés a internet.💻

1️⃣1️⃣❌ No utilitzarem cascos o auriculars

1️⃣2️⃣❌ No utilitzarem dispositius de telefonia mòbil i qualsevol altre mitjà o sistema de comunicació 📱

1️⃣3️⃣✅ ➡️ Circularem normalment per la dreta i el més a prop possible de la vora de la calçada, excepte si hem de fer un avançament

1️⃣4️⃣‼️⚠️Si hem de fer un nou avançament podrem romandre al carril que hàgim utilitzat per a l’anterior, si podem fer-ho sense molèstia indeguda per als conductors de vehicles que circulin darrere del nostre més veloçment.

1️⃣5️⃣❌ No circularem a una velocitat inferior a 60 quilòmetres per hora

1️⃣6️⃣❌ No farem un ús immotivat o exagerat dels senyals acústics 🎶

1️⃣7️⃣✅ Utilitzarem el cinturó de seguretat, el casc i altres elements de protecció segons escaigui

1️⃣8️⃣👮🏻‍♂️ Obeirem sempre els senyals i ordres dels agents de circulació.

1️⃣9️⃣✅ Emprarem l’armilla reflectant d’alta visibilitat si hem de sortir del vehicle i ocupar la calçada o el voral.

2️⃣0️⃣✅ En cas d’immobilització del vehicle per accident, utilitzarem els triangles 🔺🔺de presenyalització de perill, llevat que les condicions de circulació no permetin fer-ho. Els triangles es col·locaran per darrere del vehicle, com a mínim a 50 metres de distància i en forma tal que siguin visibles des de 100 metres, almenys, pels conductors que s’aproximin. A més, encendrem el llum d’emergència, si el vehicle el porta. Encendrem també els llums de posició i, si s’escau, els de gàlib.

2️⃣1️⃣✅ És recomanable que en cas de ser aturats pels agents de trànsit, l’acompanyant, o el mateix conductor si va sol, gravi tot el que passi

2️⃣2️⃣✅ Pagarem el peatge en efectiu i molt a poc a poc per no equivocar-nos.

2️⃣3️⃣✅ Almenys cada dues hores ens rellevarem al volant amb el nostre acompanyant, o descansarem si anem sols.💤

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

➕ Què més cal saber

Si ens aturen, no ens posem pas nerviosos. Pensem que tenen cobertura legal per fer-ho.

⚫️ En cas de ser aturats pels agents de trànsit, només estem obligats a identificar-nos i a lliurar la documentació del vehicle. No estem obligats a respondre cap altra pregunta. Ara bé, si algú vol entretenir els agents i donar-los conversa, tampoc no hi ha inconvenient: mentre els tinguem entretinguts, no podran aturar algú altre.

🔴 Els agents de les Forces i Cossos de Seguretat podran limitar o restringir la circulació o permanència en vies o llocs públics i establir zones de seguretat en supòsits d’alteració de la seguretat ciutadana o de la pacífica convivència, o quan hi hagi indicis racionals que pugui produir-se aquesta alteració, pel temps imprescindible per al seu manteniment o restabliment.

🔵 Per a la prevenció de delictes d’especial gravetat o generadors d’alarma social, així com per al descobriment i detenció dels qui hagin participat en la seva comissió i procedir a la recollida dels instruments, efectes o proves, es podran establir controls a les vies, llocs o establiments públics, sempre que sigui indispensable procedir a la identificació de persones que s’hi trobin al registre de vehicles o al control superficial d’efectes personals.

⚫️ Els agents de l’autoritat poden practicar les comprovacions en les persones, béns i vehicles que siguin necessàries per impedir que en les vies, llocs i establiments públics es portin o utilitzin il·legalment armes, explosius, substàncies perilloses o altres objectes, instruments o mitjans que generin un risc potencialment greu per a les persones, susceptibles de ser utilitzats per a la comissió d’un delicte o alterar la seguretat ciutadana, quan tinguin indicis de la seva eventual presència en aquests llocs. Els ciutadans tenen el deure de col·laborar i no obstaculitzar la tasca dels agents de l’autoritat en l’exercici de les seves funcions

🔴 També podran dissoldre les concentracions de vehicles en les vies públiques i retirar aquells o qualsevol altra classe d’obstacles quan impedissin, posessin en perill o dificultessin la circulació per aquestes vies

‼️ Tingueu present que aquesta convocatòria es fa al marge de qualsevol entitat o organització, de manera que en cas de denúncia probablement cadascú haurà d’assumir el cost de la sanció. Tanmateix, si algú és denunciat, ens ho pot fer saber per tal de buscar suport legal

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments