fa 4 anys

Tàrrega ajorna el cobrament de les taxes d’escombraries, guals i ocupació de l’espai públic fins al juliol

L’Ajuntament vol adaptar amb aquesta mesura el calendari fiscal a la situació generada per la crisi del coronavirus

L’Ajuntament vol adaptar amb aquesta mesura el calendari fiscal a la situació generada per la crisi del coronavirus

L’Ajuntament de Tàrrega ha decidit ajornar fins al juliol el cobrament de les taxes que es recapten des del propi ens local. Es tracta dels tributs d’escombraries, guals i ocupació de l’espai públic.

D’aquesta manera, el consistori vol adaptar el calendari fiscal a la nova realitat generada per la crisi del coronavirus. Així, les taxes d’escombraries, guals i ocupació de l’espai públic (que tenien obert el període voluntari de cobrament fins al 18 de maig), és podran pagar voluntàriament fins al 20 de juliol, mentre que els rebuts domiciliats (que l’Ajuntament tenia previst de girar el 15 d’abril) es cobraran el 15 de juliol, tres mesos més tard del que estava previst al calendari fiscal.

D’altra banda, des de l’Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals de la Diputació de Lleida també han anunciat que s’allarga el cobrament voluntari de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica fins al 25 de maig i que no es procedirà a la càrrega dels rebuts domiciliats, prevista inicialment pel 30 de març. Paralització del cobrament de quotesAl marge de l’ajornament del cobrament de les taxes d’escombraries, guals i ocupació de l’espai públic fins al juliol, l’Ajuntament de Tàrrega ja va anunciar la setmana passada que paralitzava la tramitació del cobrament de les quotes en relació amb els serveis educatius prestats per les dues llars d’infants municipals, La Pau i El Niu, i l’Escola Municipal de Música (EMMT), equipaments que van cessar l’activitat el 13 de març com a mesura de prevenció contra el coronavirus.

L’Ajuntament vol adaptar amb aquesta mesura el calendari fiscal a la situació generada per la crisi del coronavirus

En aquest sentit, el consitori retornarà la part proporcional ja ingressada del rebut corresponent als dies de març que no s’han prestat els esmentats serveis.La mateixa mesura també s’aplicarà a les taxes tramitades en concepte d’ocupació de l’espai públic per part de bars, restaurants, locals d’oci, establiments comercials i parades de venda no sedentària del mercat setmanal.

En aquests casos, el retorn de les taxes també correspondrà al mes d’abril, rebuts que van ser girats pel consistori fa unes setmanes. D’altra banda, l’àrea municipal de Finances garanteix el pagament a proveïdors de totes les factures emeses.

En paral·lel, l’Ajuntament prioritza les despeses i compres exclusivament dedicades a garantir els serveis bàsics i essencials a la població, i poder fer front així a la situació generada per la pandèmia.


ACN Tàrrega

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments