fa 4 anys

Societat Civil Catalana denuncia el regidor de Capgirem Vic que va instar a “tossir” als militars

L’entitat hi veu delicte d’odi tot i que Coma es va retractar per la “broma de molt mal gust”

L’entitat hi veu delicte d’odi tot i que Coma es va retractar per la “broma de molt mal gust”

Societat Civil Catalana ha denunciat a la Fiscalia Superior de Catalunya el regidor de Capgirem Vic Joan Coma, que la setmana passada va animar a “abraçar” i “tossir fort” als militars desplegats a l’aeroport del Prat. L’entitat hi veu un presumpte delicte d’odi tenint en compte que “una de les formes de contagi del Covid-19 és a través del contacte”. Coma va fer aquesta consideració en referència a l’anunci que la Unitat Militar d’Emergències (UME) desinfectaria l’aeroport barceloní per lluitar contra el Coronavirus, però ahir dilluns va reconèixer a Twitter que “la broma era de molt mal gust” tot i “el marc militarista” que creu que està imposant el govern espanyol.

No obstant això, Societat Civil Catalana recorda que el Codi Penal recull la incitació a la violència i a la intimidació contra l’Exèrcit. A més, creu que Coma va desitjar la mort dels militars quan va dir que, abraçant-los i tossint a la seva cara, “igual així se’n van i no tornen més”. L’entitat opina que ho va dir “no perquè se’n vagin voluntàriament i no tornin, sinó perquè pateixin les pitjors conseqüències del Covid-19“.

Calviño descarta recórrer al fons europeu de rescat per finançar la resposta al Coronavirus

La vicepresidenta d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha descartat recórrer al Mecanisme Europeu d’Estabilització (MEDE) per finançar la resposta a la crisi pel Coronavirus. “No és una opció que ens estiguem plantejant en absolut”, ha dit la vicepresidenta abans de la reunió de l’Eurogrup en què s’abordaran les mesures per fer front a la crisi provocada per la pandèmia. Segons Calviño, “no hi ha cap país que tingui la necessitat d’accedir” al MEDE, un mecanisme que actua com a prestador d’últim recurs per als estats quan els mercats tanquen l’aixeta del finançament.

En la reunió de l’Eurogrup, Calviño defensarà la necessitat d’una “resposta conjunta” de l’Eurozona i de “posar en comú els costos de la crisi” pel Coronavirus.

Per Calviño, l’opció de recórrer al MEDE, que té l’objectiu de garantir l’estabilitat financera de l’Eurozona, no està sobre la taula perquè els estats tenen accés als mercats financers i les darreres decisions del Banc Central Europeu també van en aquesta línia. En canvi, la vicepresidenta sí ha defensat la creació d’una línia “especial” de finançament a través del MEDE vinculada específicament a la crisi del Coronavirus que pugui servir de “xarxa de seguretat”. Segons Calviño, es tractaria d’una línia “de caràcter precautori”.

La vicepresidenta ha defensat que la resposta a la crisi del Coronavirus ha de ser “conjunta” de l’Eurozona perquè tots els estats estan afectats per la pandèmia. Per Calviño, cal garantir la liquiditat en el conjunt de la Unió Europea i reforçar els estabilitzadors automàtics. “Hem de donar una resposta contundent a l’altura de les circumstàncies”, ha remarcat.


ACN Barcelona

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments