fa 5 anys

Sense violència no poden aplicar el 503 i el 504

Volem fer un aclariment sobre un missatge que està circulant per les xarxes de missatgeria sobre els articles 503 i 504. Aquests articles preveuen que siguin empresonats aquells que facin servir la força, la intimidació i la violència per impedir un consell de ministres. Aquests articles no són aplicables a una manifestació pacífica i no […]

Volem fer un aclariment sobre un missatge que està circulant per les xarxes de missatgeria sobre els articles 503 i 504. Aquests articles preveuen que siguin empresonats aquells que facin servir la força, la intimidació i la violència per impedir un consell de ministres. Aquests articles no són aplicables a una manifestació pacífica i no […]

Volem fer un aclariment sobre un missatge que està circulant per les xarxes de missatgeria sobre els articles 503 i 504. Aquests articles preveuen que siguin empresonats aquells que facin servir la força, la intimidació i la violència per impedir un consell de ministres.

Aquests articles no són aplicables a una manifestació pacífica i no violenta perquè el dret de manifestació en ser un dret humà preval per sobre del codi penal. Per tant si els que es concentren a la Casa Llotja del Mar són escrupolosament pacífics i no violents no se’ls podria acusar per la via d’aquests articles.

Artículo 503.
Incurrirán en la pena de prisión de dos a cuatro años:
1.º Los que invadan violentamente o con intimidación el local donde esté constituido el
Consejo de Ministros o un Consejo de Gobierno de Comunidad Autónoma.

2.º Los que coarten o por cualquier medio pongan obstáculos a la libertad del Gobierno
reunido en Consejo o de los miembros de un Gobierno de Comunidad Autónoma, reunido en
Consejo, salvo que los hechos sean constitutivos de otro delito más grave.

Article 503 del Codi Penal espanyol

Sí que es podria arribar a aplicar en cas que hi hagi talls als accessos de la Ronda Litoral, per exemple, pel que és una bona idea col·lapsar les vies de circulació amb cotxes perquè no es pot dictaminar una intencionalitat expressa perquè no poden destriar quins cotxes pretenen col·lapsar i quins no.

Ara bé, tal com va passar en les manifestacions que van envoltar el Congrés del 2012, als manifestants que hi hagi a la Casa Llotja de Mar se’ls podria aplicar sancions administratives fent ús de la Llei Mordassa per haver atemptat contra l’autoritat, injuriar, amenaçar, insultar, … a algun membre dels cossos policials.

I cal no oblidar que la justícia espanyola fa el que vol i com ho vol i el més clar exemple són els Jordis els quals són a la presó després d’haver tergiversat completament els fets del 20S a la conselleria d’Economia inventant-se un tumult que no va existir mai i imputar-los el delicte de rebel·lió per una violència que, segons els instructors del cas, podria haver estat possible.

En aquest cas, com que no hi ha caps visibles és molt més difícil imputar delictes d’aquesta dimensió i prevaldrà el dret a la manifestació. Els violents haurien de ser aïllats i expulsats de la manifestació que s’ha de mantenir ferma en l’objectiu però serenament i escrupolosament no violenta.

Artículo 504.
Incurrirán en la pena de multa de doce a dieciocho meses los que calumnien, injurien o amenacen gravemente al Gobierno de la Nación, al Consejo General del Poder Judicial, al Tribunal Constitucional, al Tribunal Supremo, o al Consejo de Gobierno o al Tribunal Superior de Justicia de una Comunidad Autónoma.

El culpable de calumnias o injurias conforme a lo dispuesto en el párrafo anterior quedará exento de pena si se dan las circunstancias previstas, respectivamente, en los artículos 207 y 210 de este Código.

Se impondrá la pena de prisión de tres a cinco años a los que empleen fuerza, violencia o intimidación para impedir a los miembros de dichos Organismos asistir a sus respectivas reuniones.

Los que injuriaren o amenazaren gravemente a los Ejércitos, Clases o Cuerpos y Fuerzas de Seguridad, serán castigados con la pena de multa de doce a dieciocho meses.


El culpable de las injurias previstas en el párrafo anterior quedará exento de pena si se dan las circunstancias descritas en el artículo 210 de este Código.

Article 504 del Codi Penal espanyol

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments