fa 4 anys

S’aprova la llei per regular els lloguers

Ahir al vespre es va aprovar la llei de regulació dels lloguers. La llei es va aprovar ahir al vespre in extremis, després d’un acord d’última hora entre Junts Per Catalunya i el Sindicat de Llogaters. La votació d’aquesta llei ha sigut inusual. En un principi Junts, ERC, CUP i Catalunya en Comú Podem eren […]

Ahir al vespre es va aprovar la llei de regulació dels lloguers. La llei es va aprovar ahir al vespre in extremis, després d’un acord d’última hora entre Junts Per Catalunya i el Sindicat de Llogaters. La votació d’aquesta llei ha sigut inusual. En un principi Junts, ERC, CUP i Catalunya en Comú Podem eren […]

Ahir al vespre es va aprovar la llei de regulació dels lloguers. La llei es va aprovar ahir al vespre in extremis, després d’un acord d’última hora entre Junts Per Catalunya i el Sindicat de Llogaters.

La votació d’aquesta llei ha sigut inusual. En un principi Junts, ERC, CUP i Catalunya en Comú Podem eren les quatre forces que donaven suport a la llei, però pocs minuts abans que la llei es votés els 4 diputats del PDeCAT han anunciat el seu vot en conta d’aquesta.

Al igual que el PDeCAT, els dos diputats de Demòcrates, els quals formen part del grup parlamentari d’Esquerra Republicana, han trencat la disciplina de vot i han votat en contra de la llei. Tot i això la llei ha tirat endavant, ja que els vots d’aquestes dues formacions no eren necessaris per aprovar la llei.

Antoni Castellà, secretari general de Demòcrates

La principal modificació respecte al text original és que la limitació dels preus no s’aplicarà amb els “propietaris vulnerables”. Les quals són aquelles persones amb ingressos iguals o inferiors a 2.000 o 2.500 euros al mes, depenent del municipi. 

La diputada de JxCat Glòria Freixa ha celebrat haver arribat a un acord i ha reivindicat la defensa del “petit propietari, que no és un depredador”. “Aquesta llei de regulació dels lloguers servirà per baixar les ganes d’especular. Només podrem regular el mercat si hi ha molta oferta. Cal buscar solucions en matèria de política d’habitatges”, ha afegit.

En el debat sobre la llei, Comuns i CUP s’han mostrat crítics amb JxCat i han assegurat que Junts no hagués donat suport a la llei si no hagués sigut per la insistència del Sindicat de Llogaters. Els Comuns també han recriminat al PSC el seu vot en contra de la llei, ja que la regulació dels lloguers era a l’acord de coalició del govern espanyol.

La diputada de la CUP Maria Sirvent

Per la seva banda, la diputada de la CUP Maria Sirvent ha advertit que “aquesta és una llei de mínims” i que “la lluita no s’ha acabat”. També ha acusat JxCat de fer demagògia amb la defensa dels petits propietaris. “Defensar el petit propietari per vostès és que una persona que cobra 850 euros per un pis de 50 metres quadrats a Nou Barris pugui seguir pujant el preu”, ha posat com a exemple. “Vostès coneixen la realitat més enllà d’aquestes quatre parets?”, ha preguntat.

El TC ha protagonitzat bona part del debat de la llei, ja que el Consell de Garanties Estatutàries ja va dictaminar, a instàncies de Cs i el PP, que molts dels articles del text eren inconstitucionals.ha protagonitzat part del debat de la llei.

Així ho ha recordat durant el debat el president del PP, Alejandro Fernández, que tambéha anunciat que el seu partit la portarà al tribunal. Fernández ha acusat l’independentisme d’estar desitjant que la llei acabi al TC. “Ja que els donarà, suposo, alguna mena de rendibilitat política”, ha etzibat.

En aquesta mateixa línia s’ha expressat la diputada de Cs Noemí de la Calle, que ha assegurat que als promotors de la llei no els interessa solucionar les problemàtiques sobre l’accés a l’habitatge, sinó que volen generar confrontació. Ha argumentat que JxCat i ERC no fan la feina que podrien fer amb les actuals competències i ha demanat més polítiques d’habitatge.

Per part del PSC, la diputada Rosa Maria Ibarra ha retret als grups promotors de la llei que aquesta hagi arribat al ple en lectura única. “Saben que la llei no tindrà recorregut. La majoria d’articles són anticonstitucionals i antiestatutaris”, ha apuntat tot comentant, igual que Fernández, que es busca “atiar” a la confrontació per buscar un “rendiment electoral”

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

4 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments