fa 3 anys

Sánchez demana a l’oposició, empresaris i sindicats “unitat” a l’entorn del seu govern per lluitar contra el covid-19

El president espanyol obre el curs polític apel·lant a la “estabilitat” a les portes de la negociació pressupostària

El president espanyol obre el curs polític apel·lant a la “estabilitat” a les portes de la negociació pressupostària

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha obert aquest dilluns el curs polític amb una conferència davant els principals empresaris espanyols on ha demanat “unitat” en la lluita contra els efectes del covid-19. Un missatge dirigit principalment a l’oposició i als grups parlamentaris que han de fer possible, en primer terme, l’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat.

En un discurs de 40 minuts amb el lema “Espanya pot” ha demanat “un nou clima polític” basat “en l’estabilitat”. “Cal la màxima unitat que s’imposi sobre els vells clixés i hàbits perquè ens esperen reptes enormes que només podem abordar amb l’esforç de tots”.

Sánchez ha reunit prop de 100 representants del món econòmic, líders sindicals i també la plana major del seu govern –començant pel vicepresident Pablo Iglesias- a la Casa Amèrica de Madrid, on ha pronunciat un discurs basat en la idea de la “unitat”. “El virus posa de manifest un cop més que som una única humanitat i que si el virus no fa distincions entre humans els humans tampoc ens hem de dividir”.

El president espanyol obre el curs polític apel·lant a la “estabilitat” a les portes de la negociació pressupostària

“Ningú té dret a baixar els braços perquè tingui una ideologia diferent a la del govern o una identitat diferent perquè només amb la unió de tots tindrem una autèntica oportunitat de vèncer el virus”, ha sentenciat. Segons Sánchez “només la unió ens donarà l’estatura necessària per abordar el problema amb garanties”.

“La nostra única possibilitat és intentar-ho una i altra vegada” i per tant “després de cada revés hem d’avançar de nou i cap retorcés parcial ens privarà de la victòria final”. El president espanyol ha admès que la pandèmia està generant “incertesa” a les famílies i empreses, però ha destacat que en a diferència d’altres crisis en aquest cas “Europa ha estat a l’alçada del desafiament” destinant a l’Estat 140.

000 MEUR en els pròxims anys. Aquest fet, segons Sánchez, obre una “enorme oportunitat” de corregir i transformar la situació social i econòmica.

També ha defensat el pla d’estabilitat que l’Estat enviarà a Europa que pretén “accelerar” algunes de les transformacions que calia activar, com per exemple l’esfera digital, la transició ecològica, la cohesió territorial i la igualtat de gènere. Reclama als partits que prioritzin la lluita contra el covidEn aquest sentit, ha recordat que no apel·la a la “unanimitat” ni demana que “ningú abandoni les seves conviccions”, sinó “només que compassin al moment excepcional i inèdit que ens ha tocat viure”.

“Han de compassar aquestes conviccions i ideologia a un bé superior, que és el bé del país”. “Unitat és la paraula clau, perquè el desafiament només es pot abordar amb la màxima unitat”, ha dit.

Segons Sánchez aquesta “unitat” comença a les administracions i la “cogovernança” amb les CCAA, però passa també per l’entesa entre els agents socials, i també “entre les forces polítiques” perquè “és temps d’acords, de trobades, de negociació” i “toca decidir si a més de ser estable volem que aquesta legislatura sigui fecunda”. En la qüestió territorial ha apuntat a la necessitat de garantir “la igualtat d’oportunitats, drets i accés al benestar social a cada territori del nostre país”.

La “millora de la cohesió territorial”, ha afirmat, és “inexcusable”, i ara “cal acabar amb els desequilibris”.En aquest sentit ha advertit que davant la situació que genera el covid-19 es pot optar per la “unitat” o per la “divisió i les querelles”.

“Vam frenar l’onada més ferotge de la pandèmia units, i ara toca rellançar l’economia” també des de la unitat, ha sentenciat. Segons Sánchez, Espanya “és un país admirable” i cal deixar enrere la “llegenda negra”, perquè “Espanya pot si Espanya vol”.

“Espanya pot abordar els reptes que es proposi”, però “aquesta no és una tasca només del govern d’Espanya, sinó del conjunt de la societat del país”. “Aquesta és una tasca de tots, no d’una part”.

“En aquestes circumstàncies el govern ho té clar, elegim unitat”, perquè “el desafiament és enorme i no el pot superar mitja Espanya donant l’esquena a l’altra meitat”, ha afirmat. Emplaça el PP a facilitar la renovació del CGPJPer aquest motiu ha afirmat que la “primera condició” per guanyar la batalla al virus és “treballar des de la unitat”, i fer-ho amb “institucions sòlides”.

Per això ha emplaçar l’oposició a fer possible la renovació del CGPJ i del Tribunal Constitucional, així com el Defensor del Poble.


ACN Madrid

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments