El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha comparegut aquesta tarda davant la Comissió d’Interior del Parlament per informar sobre les principals línies de treball del Departament i els objectius en la lluita contra la crisi sanitària.
El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha comparegut aquesta tarda davant la Comissió d’Interior del Parlament per informar sobre les principals línies de treball del Departament i els objectius en la lluita contra la crisi sanitària.
El conseller ha iniciat la seva intervenció oferint mà estesa als grups parlamentaris “a fi de millorar el servei que prestem a la societat”. També ha expressat el seu condol a tots els familiars i amics de les víctimes de la COVID-19.
Sàmper ha agraït la professionalitat i vocació de servei als professionals i cossos d’emergències i seguretat, altres cossos operatius i resta de personal del departament d’Interior, l’estructura del qual “està abocada al treball permanent contra aquesta pandèmia”. Una feina que la ciutadania reconeix tal com recull la darrera enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió on la ciutadania puntua amb un 7 sobre 10 l’actuació del departament d’Interior en la gestió de la crisi de la COVID-19.
El titular d’Interior ha agraït, un cop més, la responsabilitat de la ciutadania en el compliment de les restriccions que “són molt dures, feixugues, pesades i antipàtiques però que com indiquen les autoritats sanitàries, són necessàries”. “Som en una cursa de llarga durada i cal tenir en compte que no hi haurà solucions màgiques ni immediates”, ha insistit.
El conseller ha fet un repàs exhaustiu de la gestió de la segona onada de la pandèmia per part de les diferents unitats del departament, entre les quals es troben el pla estratègic intern per afrontar l’arribada de l’hivern i activitats en espais interiors com el Nadal, per part de la Direcció General de Protecció civil; el Pla Operatiu Oris del cos de mossos d’Esquadra; i la coordinació de la feina de les 215 policies locals per part de la Direcció General d’Administració de la Seguretat.
Sàmper també ha fet referència al nou marc legislatiu que des del Departament d’Interior s’ha impulsat amb l´objectiu d´enfortir i actualitzar el Model del Sistema de Seguretat Pública de Catalunya i que es concretarà mitjançant dues noves lleis, la Llei del Sistema de Policia de Catalunya i la Llei d’Emergències de Catalunya.
En referència a les línies de treball del Departament, Miquel Sàmper ha destacat l’impuls d’una taula sobre desnonaments amb representació dels partits polítics, les diferents entitats i agents. A la Taula es presentaran dades que treballarà la Direcció General d’Administració de la Seguretat (DGAS), que serviran per tenir una radiografia dels llançaments que es duen a terme a Catalunya, on han d’intervenir la PG-ME o Policies locals. “Aquest estudi ha de permetre a la societat tenir una radiografia i coneixement de quina és la realitat en el nostre país, i de conèixer com s’estan gestionant els llançaments”, ha dit Sàmper. En aquesta línia, el titular d’Interior ha puntualitzat que “la intervenció de la Taula és clau perquè partits polítics i diferents agents puguin conèixer de primera mà aquesta realitat i puguin aportar també el coneixement des de punts de vista i sectors diferents”.
El conseller ha manifestat que és necessari que “si tots tenim clar que les famílies vulnerables han de tenir una resposta a l’alçada de la pandèmia, siguem capaços d’assolir la delegació competencial per part de l’Estat que ens permeti executar una moratòria com la que hi havia a la primera onada”. En aquest sentit, ha requerit “la màxima col·laboració per trobar punts d’equilibri perquè, com a mínim fins al mes de maig, s’aconsegueixi la moratòria, ja que els mateixos jutjats ens diuen que no tenim competències per legislar”. “Pel bé de Catalunya, o bé hi ha una moratòria ja dictada amb una modificació del decret d’alarma actual o bé se’ns delega la competència”, ha afirmat.
______________
L’Alerta necessita el vostre suport
L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.
Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.
Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!
Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!