fa 4 anys

Salut iniciarà cribratges massius a les escoles de Barcelona i l’Hospitalet a partir de dilluns

Salut preveu fer mig milió de proves a alumnes, professors i personal auxiliar en els propers dos mesos

Salut preveu fer mig milió de proves a alumnes, professors i personal auxiliar en els propers dos mesos

Josep Maria Argimon, secretari general de Salut Pública, ha anunciat que els cribatges de les escoles començaran la setmana vinent. Els tests poblacionals es faran tant a les escoles de Barcelona com a les de l’Hospitalet de Llobregat.

Ja són 68 grups d’almunes que es troben aïllats, una xifra que es va doblar del primer al segon dia. Segons el Departament de Salut, actualment hi ha gairebé 400 persones contractades com a gestors covid escola. Entre aquestes, hi haurà uns 110 professionals per fer proves als centres, al voltant de 50 persones que formen part del Departament administratiu; i, per últim, personal que es dedicaria a la movilitat d’aquests.

El secretari general de salut ha anunciat que els primers municipis que passaran per un cribatge seran Barcelona i l’Hospitalet, tot i que encara s’està estudiant com i on es farà. “Hem de veure si és millor fer-ho al pati o a un altre lloc on tinguem accés a internet”, expressa Josep M. Argimon.

En una entrevista a TV3 del programa Els Matins, Argimon ha explicat que, en el cas que hi hagués un positiu a classe, l’endemà els alumnes haurien de tornar a l’escola. Al mateix centre es faria la prova de la PCR, i assegura que és un mètode còmode que evitarà la saturació de l’atenció primària.

L’OMS contempla un escenari força fosc pels contagis les pròximes setmanes. El secretari hi està d’acord i ha explicat que és molt segur que es produeixin increments en els propers 15 dies. Salut creu que és molt important fer bé les quarentenes i Argimon ha expressat que “el més segur són 14 dies, però els 50% dels contactes estrets diuen que no fan la quarentena”.

En el mateix escenari, salut també ha especificat que l’ús de la mascareta obligatòria pels estudiants d’educació primària es retirarà de manera progressiva. Aquesta retirada dependrà de la situació epidemològica de cada zona.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments