fa 4 anys

REPORTATGE | Un estrany ha entrat a casa

Ella és la Fina, la meva àvia, i té alzheimer. Aquesta darrera setmana va presentar símptomes de la Covid-19. Ahir va arribar el diagnòstic de la prova PCR i va resultar ser positiva. A causa d’això ens hem vist confinats amb un estrany, la Covid-19.

Un reportatge d’en Pau de la Calle.

Ella és la Fina, la meva àvia, i té alzheimer. Aquesta darrera setmana va presentar símptomes de la Covid-19. Ahir va arribar el diagnòstic de la prova PCR i va resultar ser positiva. A causa d’això ens hem vist confinats amb un estrany, la Covid-19.

Un reportatge d’en Pau de la Calle.

Un estrany ha entrat a casa

Pels que no la coneixeu, ella és la Fina, la meva àvia. Fa anys va patir una embòlia que li van generar moltes seqüeles al cervell. Per aquest mateix motiu, va venir a viure amb nosaltres.
Amb el pas dels anys aquestes seqüeles han anat deteriorant-se. Fins fa uns anys que li van diagnosticar alzheimer.

La darrera setmana va presentar símptomes de la Covid-19. En primer lloc, va passar dos dies amb dècimes i un altre amb febre alta. També descomposició intestinal, vòmits i falta de gana. D’altra banda, sent malestar general però no sap dir-ne més a causa de la confusió que li provoca l’alzheimer.
No sap expressar ni entendre el que sent, tampoc el que li passa. I això, de ben segur, deu resultar molt angoixós.

El 19 d’octubre vam rebre el resultat de la prova PCR de la Fina, que va resultar ser positiva en Covid-19. A causa d’això ens hem vist confinats a casa amb un desconegut, la Covid-19.

L’endemà, la resta dels que convivim amb ella ens vam realitzar la prova PCR. De la qual encara esperem els resultats, ja que sembla que el sistema sanitari torna a estar saturat.
A l’inici, en assabentar-nos del diagnòstic, vam decidir posar-nos la mascareta el màxim temps possible. En un intent d’evitar qualsevol contacte innecessari fins que ens arribes el resultat de les nostres proves.

En vista que aquesta espera es podia allargar, vam decidir confinar-nos per separat. Amb l’excepció de la Fina, que es quedaria junt amb la seva filla, ja que ella és dependent i no pot valdre’s per si mateixa.

La Covid-19 és un nou desconegut per a la Fina, però junts li guanyarem la lluita. Com tantes altres ja n’hem guanyat.

El següent curtmetratge documental el vaig realitzar durant el passat estat d’alarma quan tota la població va ser confinada.

“Alzheimer en cuarentena” un curtmetratge documental d’en Pau de la Calle.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Carme Canalejo
3 years ago

Pau, sóc filla d’una malalta d’Alzheimer i comprenc la vostra situació, si ja és difícil en situacions normals, ara ens posa a prova d’una forma molt més punyent. Tot el meu suport i estimació per a ella i per a tots vosaltres. Des de l’Associació de Cuidadors de malalts d’Alzheimer em poso a la vostra disposició per si podem alleugir aquest moment.