fa 3 anys

Què passarà amb el model educatiu de les universitats catalanes aquest curs 2020-2021?

Aquest curs a les universitats catalanes es combinarà les classes presencials amb les telemàtiques.

Aquest curs a les universitats catalanes es combinarà les classes presencials amb les telemàtiques.

Setembre ja ha arribat i les 12 universitats catalanes arrenquen el curs 2020-2021. El passat, la Covid-19 va irrompre a les vides de tot el seu professorat i estudiants de forma sobtada provocant que gairebé 3 mesos del curs s’acabessin amb un model docent online nou i improvisat.

Ara, el curs actual comença d’una altra manera, amb un model extraordinari però sorgit des de la reflexió arran de totes les conseqüències que ha provocat el virus. El model es basarà en un ensenyament híbrid que combinarà classes presencials a les aules, però també virtuals, que els estudiants seguiran des de casa.

El model permetrà realitzar una avaluació més contínua dels estudiants ajudant que el seu aprenentatge sigui més gradual i faciliti l’assoliment de competències. A més, es proporcionarà als estudiants abans que comencin les classes els plans d’aprenentatge i la metodologia d’ensenyament de cada assignatura.

Als centres s’haurà de mantenir la distància de seguretat i portar mascareta, encara que això podria anar variant segons evolucioni la pandèmia.

Pel que fa a les pràctiques externes que van quedar aturades pel confinament, es reprogramaran en el decurs de l’any tenint en compte l’evolució de la pandèmia. A més, les que estiguin relacionades amb l’àmbit de la Salut es prioritzaran per tal que siguin de forma presencial a hospitals universitaris o altres centres sanitaris.

Tal com afirma Victòria Girona, directora general d’Universitats, el model, que porta gestant-se des de juny, no pretén ser un ensenyament totalment online: “No es tracta de transformar les universitats presencials en universitats en línia, ni tampoc la docència que imparteixen.”

D’altra banda, des d’Ensenyament també s’ha tingut en compte les afectacions econòmiques que ha comportat la Covid-19. Per això, el preu d’aquest curs universitari tant de graus com de màsters ha baixat un 30% a Catalunya. Això equival a un curs de 60 crèdits a un cost entre 1.061 i 1.660 euros. A aquesta rebaixa, també se li podrà afegir altres descomptes addicionals pels estudiants amb rendes més desfavorides.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments