fa 4 anys

Què es podrà fer i què no durant l’estat d’alarma.

Cada comunitat autònoma aplicarà unes mesures determinades en funció de les seves necessitats.

Cada comunitat autònoma aplicarà unes mesures determinades en funció de les seves necessitats.

Article de Marina Ballester i portada de David Melero

Tot va començar fa unes setmanes amb el tancament dels bars i restaurants per frenar l’augment de contagis per coronavirus. Però veient el govern que la situació empitjorava, s’ha optat per l’aplicació del confinament nocturn, una mesura que s’ha estès ja per Europa  i que ara ha arribat a l’Estat.

El País Valencià va ser el primer en aplicar-ho abans que Pedro Sánchez declarés l’estat d’alarma. En el cas de Catalunya, el govern de la Generalitat va esperar que s’aprovés el decret des de Moncloa i va decidir que el confinament nocturn s’aplicaria a partir de les 22.00.

El confinament nocturn s’inicia a  les 22.00 i dura cada dia fins a les 6.00. En cas d’urgència i un justificant es poden fer excepcions en els següents casos: desplaçament per assistència sanitària d’urgència a una farmàcia o un centre hospitalari; desplaçament per raons laborals sempre que no sigui possible el teletreball i amb certificat de l’empresa; situacions d’urgència per atendre persones grans o dependents; assistència a un requeriment judicial; retorn al lloc de residència habitual en cas de viatge degudament acreditat; o per passejar animals domèstics, que es farà entre les 4 i les 6 de la matinada.

Barcelona en el toc de queda
Barcelona en el toc de queda, Avinguda Diagonal amb Passeig de Gràcia | Xavi Hurtado

Pel que fa al comerç, aquest haurà de tancar a les 21.00 i els restaurants i bars que facin servei a domicili, podran allargar-se fins a les 22:00.

El govern també permetrà que els espectacles acabin a les 22:00 i que els assistents puguin tornar a casa fins a les 23:00, però per això caldrà que conservin el tiquet per a justificar-ho.

Les mesures ja vigents fins ara, com la prohibició de reunions de més de sis persones, la capacitat màxima del 50% en cinemes i teatres i el tancament de bars i restaurants, es mantenen.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments