fa 6 anys

Què és i què vol fer el Consell per la República?

El Consell de la República fundat aquest cap de setmana a Brussel·les vol ser un espai republicà fora de la legalitat espanyola que promogui i faci accions que internacionalitzi el conflicte català i els ciutadans puguin consensuar decisions des del seu telèfon mòbil. S’ha fundat com una entitat privada seguint la legislació belga per evitar […]

El Consell de la República fundat aquest cap de setmana a Brussel·les vol ser un espai republicà fora de la legalitat espanyola que promogui i faci accions que internacionalitzi el conflicte català i els ciutadans puguin consensuar decisions des del seu telèfon mòbil. S’ha fundat com una entitat privada seguint la legislació belga per evitar […]

El Consell de la República fundat aquest cap de setmana a Brussel·les vol ser un espai republicà fora de la legalitat espanyola que promogui i faci accions que internacionalitzi el conflicte català i els ciutadans puguin consensuar decisions des del seu telèfon mòbil.

S’ha fundat com una entitat privada seguint la legislació belga per evitar qualsevol ingerència de l’estat espanyol. Aquesta fundació vol seguir els passos de l’eslovena que va arribar a aglutinar un 60% de la població, va promoure la independència i es va dissoldre un cop aprovada la Constitució.

Per això Puigdemont remarca tant la xifra del milió de persones, com més gent en formi part més legitimitat tindrà. Si poden arribar a aglutinar l’independentisme, serà més fàcil que els tinguin en compte a l’escena internacional. Per tant, com més gent s’apunti al Consell de la República més legitimitat tindrà

Com funcionarà?

Durant el 2019 o quan s’arribi a una quota mínima de persones, que ara s’ha fixat en un milió, es crearà una assemblea de representants formada per un centenar de membres triats entre tots els que hi estiguin apuntats.

Aquesta assemblea triarà una vintena de membres que formaran el consell i triarà el president.

Què farà?

S’han presentat cinc línies d’actuació: la redacció d’una Constitució, la diplomàcia per internacionalitzar el conflicte, defensar els drets dels represaliats, promoure la cultura catalana i una darrera que farà estudis de com desplegar la República Catalana.

Qui se’n pot fer?

Qualsevol ciutadà del món que estigui d’acord amb els valors republicans. Cal donar certes dades personals que seran guardades segons la llei de protecció de dades belga i fer una aportació única de 10 euros (per dissuadir que els trolls s’apuntin en massa).

Com es votarà?

Totes les consultes, votacions i informacions es faran a través del mòbil. Per una banda significa un avanç tecnològic respecte l’arcaic funcionament d’Espanya i de l’altra un espai incontrolable i impossible de represaliar per part de l’estat espanyol.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments