fa 4 anys

Pueyo discrepa de la restricció de limitar l’aforament de les terrasses al 50%

L’alcalde de Lleida diu que pot contribuir a un “oci clandestí” de celebracions familiars o en places i altres espais

L’alcalde de Lleida diu que pot contribuir a un “oci clandestí” de celebracions familiars o en places i altres espais

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha discrepat de la nova restricció de limitar al 50% l’aforament de les terrasses dels bars que s’ha afegit a la pròrroga de les restriccions per a la ciutat i municipis del Segrià per frenar els contagis. L’assumeix però no la comparteix perquè el funcionament de l’hostaleria i les terrasses reuneix prou mesures de seguretat.

En aquest sentit, ha considerat que això pot “empènyer” la ciutadania cap a un tipus “d’oci clandestí” basat en celebracions a cases familiars, torres, places o altres espais. El conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, ha dit que la situació “complexa” que ha viscut Lleida aquest estiu ha estat un “aprenentatge” pel Govern que ha servit per prendre decisions per la resta del país.

Miquel Pueyo ha assenyalat que la situació actual per la pandèmia de la covid-19 pot durar mesos o anys i per això considera que cal ser molt conscients de no establir limitacions que no es puguin complir. També ha remarcat la necessitat d’escoltar “molt acuradament” quin és l’estat d’ànim de la ciutadania.

L’alcalde de Lleida diu que pot contribuir a un “oci clandestí” de celebracions familiars o en places i altres espais

És a dir, calibrar bé fins a quin punt la ciutadania està animada o no i si entenen les restriccions. L’alcalde de Lleida considera que hi ha un punt de “fatiga emocional” i això suposarà un “repte” important a totes les administracions.

“La situació de Lleida ha estat un aprenentatge pel país”El conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, ha dit que la situació “complexa” que ha viscut Lleida aquest estiu ha obligat a prendre unes decisions que han estat un “aprenentatge” per a la resta del país a partir del qual el Govern ha marcat el camí a seguir per frenar els contagis de covid-19 al conjunt del país a mesura que han anat sortint brots.Solé ha remarcat que les tres properes setmanes seran “vitals” per veure com s’afronta una “tardor complexa”.

En aquest sentit, ha recordat que el Govern ha posat en marxa la campanya institucional ‘Salvem la tornada” perquè cal “salvar” l’escola, els llocs de treball i l’economia de tots els sectors. El conseller Solé ha fet aquest divendres la primera visita institucional a la Paeria des que va començar la pandèmia del coronavirus.

Solé ha explicat que amb el paer en cap han parlat de transparència i que s’ha posat a la disposició de la Paeria per lluitar contra la corrupció. Ena quest sentit, ha reconegut que l’Ajuntament de la capital del Segrià està treballant d’una forma “ingent” per enfortir eines democràtiques i ha entomat la demanda feta per l’alcalde de reclamar el reconeixement de la Seu Vella com a Patrimoni Mundial de la UNESCO.


ACN Lleida

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments