fa 4 anys

PSC-Units qüestiona que la ponència per modificar el reglament es pugui reunir telemàticament

Volen que la Mesa reconsideri la decisió de portar a la ponència l’informe dels lletrats sobre sessions no presencials

Volen que la Mesa reconsideri la decisió de portar a la ponència l’informe dels lletrats sobre sessions no presencials

El grup parlamentari PSC-Units posa en dubte que la ponència de la reforma del reglament es pugui reunir telemàticament per fer modificacions que permetin celebrar plens telemàtics en situacions excepcionals. Per això han registrat una petició de reconsideració contra la decisió de la Mesa, de dimarts passat, de traslladar a la ponència l’informe dels lletrats sobre la viabilitat de sessions no presencials.

La Mesa també va decidir que la ponència es podrà reunir de manera no presencial. Els socialistes demanen un nou informe dels lletrats sobre l’adequació de l’acord qüestionat al reglament de la cambra.

El PPC també ha presentat una petició de reconsideració contra la mateixa decisió de la Mesa.

Volen que la Mesa reconsideri la decisió de portar a la ponència l’informe dels lletrats sobre sessions no presencials

Els socialistes argumenten que la decisió de la Mesa és contrària al mateix informe dels lletrats que, segons interpreta PSC-Units, no contempla que es puguin fer telemàticament les reunions de comissions ni de la ponència que ha de modificar el reglament.A més, en l’escrit registrat, també esgrimeixen que l’acord de la Mesa és contrari als “principis bàsics constitucionals i al propi reglament” ja que “no és adequat a dret realitzar una ponència no presencial dels seus membres i que la seva pràctica implicaria no només una col·lisió amb l’actual regulació sinó també amb la doctrina i la jurisprudència constitucional”.

Per tot plegat, el PSC-Units demana a la Mesa que faci marxa enrere en la seva decisió i que es demani als lletrats de la cambra un nou informe. Aquesta vegada perquè es pronunciïn sobre si és adequat que la Mesa traslladi a la ponència de la reforma del reglament una proposta perquè la debatin en reunions telemàtiques.

L’informe dels lletrats descarta plens no presencials ara per ara però assenyala que es podrien fer modificant el reglament en cas de “circumstàncies excepcionals o de força major”.


ACN Barcelona

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments