fa 1 mes

Primer dia de cribratge massiu a Manlleu

Manlleu és el municipi amb més risc de rebrot de Catalunya, amb 917 punts

Manlleu és el municipi amb més risc de rebrot de Catalunya, amb 917 punts

Manlleu ha viscut el primer dia de cribratge l’endemà d’encapçalar la llista de municipis de Catalunya amb el risc més alt de rebrot, amb una xifra de més de 900 punts. Les xifres són més elevades que al mes de març.

L’objectiu del cribratge és aconseguir 1.200 proves PCR aproximadament per detectar asimptomàtics i tallar cadenes de transmissió. El notori repunt de casos no es tracta d’un focus concret. Ha sorgit de trobades familiars àmplies, com casaments i comunions, i també en contextos de grups familiars o d’amics.

Els cribratges han començat avui al Casal Cívic Federica Montseny, situat al barri de l’Erm, la zona més poblada del municipi osonenc. S’ha fet una crida a la població de 15 a 55 anys, amb espacial èmfasis als joves, vist que la mitjana d’edat dels casos aquesta setmana ha estat de 29 anys. Es faran proves durant tres dies, de 8:30h del matí fins a les 20h amb pausa al migdia.

L’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, ha declarat que “la millor via és detectar i aïllar”. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Manlleu ha anunciat que aplicarà un seguit de mesures durant aquests dies, i ha demanat més recursos humans a la Generalitat, “cal més presència al carrer d’informadors, per garantir la distància socials i que es compleixen les mesures de seguretat”, apunta l’alcalde. “Però també calen més agents Covid, per controlar els aïllaments, tant per via telefònica com presencial”, afegeix.

Segons han declarat alguns pacients, les persones que han acudit en aquest primer dia de cribratge, s’han fet la prova per prevenció. Hi ha també qui s’ha fet la prova per curiositat, per responsabilitat d’haver de cuidar a altres, o per ser comerciants que estan molt exposats.

Els resultats positius que es detectin a les PCR es comunicaran 24 hores després d’haver-se fet la prova i s’aillaran a casa per frenar els canals de contagi. Als negatius no se’ls trucarà.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments