fa 4 anys

Podem Catalunya demana al Govern que no tanqui els CAP i aprofiti “tots” els recursos de la sanitat privada

“L’atenció primària és el primer filtre necessari i imprescindible per evitar el col·lapse”, ha recordat la formació

“L’atenció primària és el primer filtre necessari i imprescindible per evitar el col·lapse”, ha recordat la formació

Podem Catalunya ha demanat al Govern que es deixin obertes les àrees bàsiques de salut (ABS) en aquells municipis on siguin l’única referència assistencial de la ciutadania. “El sistema d’atenció primària és el primer filtre necessari i imprescindible per atendre la població i per evitar el col·lapse del nostre sistema sanitari”, ha recordat la formació al Departament de Salut.

“Considerem que aquestes ABS també haurien de mantenir-se obertes els CAPs de setmana per poder afrontar amb millors eines sanitàries aquesta crisi provocada per la covid-19″, ha continuat Podem Catalunya, que ha exigit també “més transparència” sobre la reorganització del sistema sanitari i que la Generalitat aprofiti “tots” els recursos de la sanitat privada.

“Una eina que va donar el govern espanyol a les comunitats autònomes i que el Govern Torra no n’està fent ús. A més, exigim que es facilitin totes les dades sobre la utilització d’aquest recurs”, ha continuat aquest dissabte la formació morada en un comunicat.

“L’atenció primària és el primer filtre necessari i imprescindible per evitar el col·lapse”, ha recordat la formació

“Així mateix, sol·licitem que el personal extra hospitalari pugui reincorporar-se a l’assistència que es realitzarà als hospitals de campanya”, ha afegit Podem Catalunya, que considera que aquest personal disposa d’àmplia experiència en emergències i coneix els protocols que s’estan aplicant amb pacients que presenten símptomes de coronavirus.”D’aquesta manera alliberaríem el personal sanitari perquè continuï donant assistència d’Atenció Primària”, ha apuntat la formació.

“Tot l’esforç és poc per aturar el coronavirus i entenem la necessitat de reorganitzar el sistema de salut autonòmic, però això no pot passar per desestabilitzar una atenció primària que és essencial i que està servint de dic de contenció per no saturar els serveis d’Urgències dels nostres hospitals”, ha insistit Podem Catalunya. “A més, l’atenció primària és fonamental per a tots els pacients amb patologies diferents del coronavirus que requereixen assistència”, ha conclòs el partit.


ACN Barcelona

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments