fa 3 mesos

La fiscalia del govern “més progressista de la història” denuncia masclisme en senyals de trànsit

La Fiscalia General de l’Estat ha censurat el masclisme d’algunes senyalitzacions de trànsit per representar la dona en una situació de dependència i/o subordinació.

La Fiscalia General de l’Estat ha censurat el masclisme d’algunes senyalitzacions de trànsit per representar la dona en una situació de dependència i/o subordinació.

La Fiscalia reclama que s’apliqui el principi d’igualtat en les senyalitzacions i cartells públics.

La Fiscalia General de l’Estat ha censurat el masclisme d’algunes senyalitzacions de trànsit per representar la dona en una situació de dependència i/o subordinació, com és el cas de la senyal de zona escolar que el nen va per davant la nena.

El senyals de trànsit han de ser un exemple i model a seguir, vist que són la imatge que veiem a diari quan circulem per carrers i carreteres. No obstant, no ens havíem fixat que en alguns d’ells s’hi tracten escenes masclistes. En una de les consideracions que inclou en la Memòria Anual del Ministeri Públic corresponent a l’any 2019 s’ha censurat aquest tipus de senyals.

Tot i reconèixer que s’han fet progressos, la Fiscalia assegura que “encara perviuen senyalitzacions contràries als principis d’igualtat”. En concret, denúncia els senyals de tànsit que representen únicament un home com a vianant o conductor, com per exemple el perill pas de peatons o l’home anant amb bicicleta. També assenyala els que apareix la dona en una situació de dependència o subordinació, com és el cas de la senyalització de zona escolar, en la qual un nen estira a la nena en un acte de superioritat.

La Fiscalia realitza una sèrie d’aportacions, “per descomptat no inèdites”, per aconseguir una igualtat en el principi de gènere als senyals de trànsit.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
3.7 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments