fa 4 anys

Oxford inicia de nou els assajos de la seva vacuna contra la Covid-19

Des que van començar les proves, ja han participat 18.000 voluntaris a l’assaig.

Des que van començar les proves, ja han participat 18.000 voluntaris a l’assaig.

La Universitat d’Oxford reprèn els assajos de la vacuna contra el coronavirus després que el passat 6 de setembre s’aturessin. El motiu d’aquesta frenada va ser que un voluntari del Regne Unit va tenir una reacció adversa i s’havia de comprovar si guardava relació amb la vacuna.

Tot i que no s’ha tornat a informar sobre l’estat del pacient per raons de confidencialitat, el centre ha anunciat aquest dissabte que tornava a posar en marxa les proves del medicament que s’anomena AZD1222 i s’està desenvolupant juntament amb la farmacèutica AstraZeneca.

La vacuna d’Oxford és una de les més avançades del món actualment. Els assajos que ara s’havien aturat són l’últim pas abans de rebre l’autorització dels organismes estatals per comercialitzar-la.

El medicament ja havia donat bons resultats al llarg de la fase 1 i 2, i ara s’estava provant a altres zones com els Estats Units, Brasil o Sud-àfrica. S’havia aconseguit assolir una bona resposta immunològica de les cèl•lules T (glòbuls blancs que poden combatre les cèl·lules infectades amb Covid). Aquestes es generaven 14 dies després de la vacunació i aconseguien una resposta d’anticossos durant els 28 dies següents.

Tot i haver reprès les proves, des d’Oxford  també s’ha assegurat que continuen compromesos amb la seguretat dels seus voluntaris.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
3 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments