fa 4 anys

OPINIONS | Què opineu sobre el pacte ERC-PSOE

Abans d’ahir us vam demanar les vostres opinions sobre el pacte ERC-PSOE. Sabem que les informacions d’última hora, amb les inhabilitacions de Quim Torra i Oriol Junqueras, poden haver fet canviar algunes d’aquestes opinions. La JEC ha actuat de braç executor de l’estat profund espanyol, comandat pels salvapàtries de la dreta espanyola, i ha desobeït […]

Abans d’ahir us vam demanar les vostres opinions sobre el pacte ERC-PSOE. Sabem que les informacions d’última hora, amb les inhabilitacions de Quim Torra i Oriol Junqueras, poden haver fet canviar algunes d’aquestes opinions. La JEC ha actuat de braç executor de l’estat profund espanyol, comandat pels salvapàtries de la dreta espanyola, i ha desobeït […]

Abans d’ahir us vam demanar les vostres opinions sobre el pacte ERC-PSOE. Sabem que les informacions d’última hora, amb les inhabilitacions de Quim Torra i Oriol Junqueras, poden haver fet canviar algunes d’aquestes opinions. La JEC ha actuat de braç executor de l’estat profund espanyol, comandat pels salvapàtries de la dreta espanyola, i ha desobeït la justícia europea.

Nosaltres creiem que aquest cop d’estat contra les institucions catalanes i la vulneració dels drets individuals, de Junqueras i Torra, i col·lectius del conjunt dels catalans cal donar-li una resposta a l’altura. Aquesta resposta ha de ser tant a nivell polític com a nivell del carrer, hem d’entendre la importància del que està passant i reaccionar com no ho vam fer amb el 155 o quan van prohibir Carles Puigdemont de prendre el càrrec de president de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta és una nova secció que volem realitzar setmanalment sobre el tema més candent per donar veu a tots vosaltres i que us pogueu expressar a través d’aquesta eina. De totes les opinions que rebem triarem i publicarem les deu que aportin la major varietat i qualitat.

Referent a la meva opinió sobre el pacte ERC i PSOE, penso que és una vergonya per part d’Esquerra no haver comptat amb les negociacions i evidentment amb el pacte final amb les demes forçes independentistes, molt involucrades en el procés i també una deslleialtat amb el govern de la Generalitat. Això em recorda el tripartit de fa uns anys.

JM

Amb aquest pacte s’acaba el procés,  s’acaba l ‘esperança de veure la independència de Catalunya, almenys per als que tenim més de 50 anys.

Espanya neteja la seva imatge quan estava més deteriorada. Passa a ser un estat dialogant, democràtic, civilitzat, poc menys que modèlic. 

Mentre que nosaltres,  si no acceptem allò que ens “ofereixin”, que serà no res i sense garanties de compliment, serem els intransigents i radicals.

Després de la investidura,  Sanchez ja no necessitarà per a res ERC, no tindrà cap necessitat de cedir res de substancial.

Bona nit, independència. El darrer que apagui els llums.

Jesús

Penso que ERC no vol que res canvii a Cat. En tot cas busquen una Espanya federal, un millor encaix a nivell econòmic i tenir més autogovern. Potser llavors ens voldran vendre que és el millor acord a que podíem aspirar i molts catalans amb por (la repressió sempre funciona) ja ho comprarien. Al mateix temps i des de fa uns anys, volen la presidència de la Generalitat. Tenen moltes enquestes a favor i ja s’ha demostrat q van per lliure sense tenir en compte per res a Junts x Cat. Volen arraconar els presidents Torra i Puigdemont. I això ja ve de lluny, del temps de les “amistats” entre Junqueras i Soraya. Potser ens falta alguna informació d’algun pacte ocult darrera de tot plegat però a l’espera dels esdeveniments el que penso és que aquí només hi guanya l’estat espanyol. No ens poden vèncer però si que poden desunir-nos. Sense unió mai tindrem el reconeixement internacional i l’èxit de Junts pel Sí. Ells ho saben però amb aquesta fòrmula perden protagonisme partidista. A Europa no deuen entendre res. Com pot ser que els represaliats donin la presidència del govern repressor en safata de plata ? Penso que aquest acord no portarà enlloc i q la repressió continuarà  inhabilitació del President Torra,demanda a Europa perquè Comín i Puigdemont perdin la immunitat i de retruc activar nova euroordre ….. i aquí pactant amb les cloaques que activen tot això. Depriment.

Farners

Sobre el pacte #PSOEERC

0) Una taula de diàleg no es negocia, és la base de la pizza, sense taula no hi ha negociació. Pactar que pactarem és simplement un engany: és el jersei que et poses extra per quan vas a jugar al ‘STRIP POKER’ i no vols ser el primer a quedar en pilotes.

1) El més important que pot aconseguir el PSOE ara és formar govern i com és el més important, tu has de jugar fort perquè és el primer As que tens i pots fer doble parella (en el nostre cas, no gaire més). Després només tindràs l’altre As a la màniga que són els pressupostos i mai saps si per això tindran altres aliats que no et faran necessari.

2) Jugar fort té conseqüències com quan només tens un As o una parella al pòquer: potser t’ho has de jugar tot perquè no saps si et vindrà un altre As i faràs un trio o mai més tindràs aquesta parella Asos a la mà. Que si, que només és una parella (tenim el que tenim), però són un bon parell d’Asos i costen or!

3) Doncs això, com sabem que costarà tenir bones cartes hem de jugar fort i com deia, jugar fort té conseqüències i pots perdre. Pot ser que en pujar l’aposta pensant que pots guanyar els rivals es retirin abans d’hora i el teu guany sigui mínim.

4) Però potser el fet que es retirin aquest cop et pot donar opcions a la següent partida, ja que no hauran vist totes les teves cartes i no sabran amb quines cartes jugues realment i sobretot, si ets prou arriscat per poder-los fer ombra quan necessitis marcar-te un bluf.

5) I quan jugues al pòquer en algun moment necessites el bluf i també cal jugar fort perquè no sempre tindràs bones mans però quan les tens, cal aprofitar.

Nil

En un moment en que el govern de l’estat espanyol estava pressionat i obligat a cercar accords amb independentistes, calia ser ambiciós i reivindicar les posicions independentistes. No hi han hagut mobilitzacions massives des del 2012 per un nou estatut. Hi han hagut per un canvi, per la independència. No és només per nacionalisme, o per prosperitat econòmica. És per obtenir més llibertat, no ser un poble reprimit, menystingut, que serveix per finançar l’estat que mai compleix amb Catalunya. Per no tenir presos polítics, ni exiliats. Per una justícia independent. No és per odi a Espanya, és per millorar com a societat.

Alexandre

L’acord publicat entre ERC i PSOE d’un full i mig no comunica objectius finals ni calendari definit, tot son divagacions. Després de tantes hores de reunions sembla insuficient per a poder considerar-ho com a creïble. No queda clar si ERC torna a l’autonomisme, ja que no reclama el compliment de l’Estatut retallat, ni transicions de competències ni millores de finançament; ni l’independentisme, ja que no apareix en cap lloc el reconeixent de l’autodeterminació ni un Referèndum vinculant pactat. Es una carta en blanc cap al PSOE per a que pugui fer quelcom sense estar obligat a mes.

Una presa de pel, però no queda clar si es de PSOE a ERC, de ERC als catalans, de PSOE als catalans o de ERC i PSOE als catalans.

El que queda clar es que deixa en stand-by el “procés” màxim 4 anys, que es el que pot durar l’investidura ja que podran al·legar que no s’ha realitzat la validació democrática a través de la consulta a la ciutadania de Catalunya, si es que es realitza algun dia.

Jordi

Govern i diàleg: Aragonès no representava el govern en la negociació, sinó ERC, per això les conclusions han demanat que les avali el seu Consell Nacional. Una és que hi hagi una taula de diàleg entre governs, però el govern fins ara no ha participat en cap reunió ni hi ha estat convidat; en canvi volen que ara s’hi senti obligat. En un país democràtic i amb normal funcionament institucional això no passaria.

Lluís

1.- L’octubre del 2017 el poble mobilitzat varem fer front a la duríssima repressió de l’Estat Espanyol, i varem guanyar l’u i el tres. La declaració d’independència del 10 amb suspensió inmediata, amb aquell regust agra que va deixar, i la DUI del 27 va donar pas el cap de setmana on CAP partit polític va defensar ni aplicar la DUI, uns varen anar a l’exili i TOTS van assumir i acatar sense confrontació el 155 i les noves eleccions del 21D. Ja teníem presos polítics, els Jordis. I tot va anar a pitjor, la repressió va seguir i segueix.

2.- La crua i dura realitat era que no teníem prou força per imposar la DUI. Des de llavors, hem estat paint la nova realitat, fent un procés de dol. Seguim sense tenir prou força per una DUI ni per forçar un pacte per la lliure determinació. Molta retòrica republicana però CAP política real, estem sense cap pla d’acció. Estem enrocats.

3.- Retòrica, trols i hiperventilats a la caça de traïdors, porucs i botiflers. Com no se sap que fer, guerra bruta i cap proposta política real.

4.- L’acord d’invertidura obra una via de #SpainSitAndTalk que no genera il·lusió però si moltes desconfiances i segurament decepcions.

5.- Tot i això, és imprescindible fer política, el bloqueig sense un pla real darrera no serveix de res, la retòrica estèril només divideix, ens debilita i empetiteix. La inacció facilita la feina a les dretes reaccionàries.

6.- Tot i l’acord d’investidura caldrà mantenir viva la mobilització, caldrà debatre i trobar un pla d’acció política amb un mínim de consens per com avançar cap a la República, i no serà un camí fàcil ni curt.

Xevi

Tenim el govern legitim a la presó o perseguit per l’estat espanyol. Cap d’ells pot ser moneda de canvi de res si ho fem els fem ostatges dels nostres repressors. La llibertat l’aconseguirem tots junts reconeixent el govern legitim i lluitant per restituir-lo.

ERC va impedir al parlament la votació per restituir el president Puigdemont i ara faràn possible un govern opressor. Tardà parlant de sacrificar Puigdemont i en Rufián #155monedesdePlata tirant merda i pixant colònia. Per molt que ho expliquin de moment fot molta angúnia.

Assumpció

Bon dia, puc entedre el pacte d’ERC amb lo PSOE (membre de la Manada deo 155), però no ho comprenc, ni secundo. La política es molt complexa. Se me fa molt dur que no alliberin a l’Oriol Junqueres i que ell mateix pogues seure en la “taula de negociacions”; però no hem d’oblidar tots els assessinats que estat espanyol ha fet dels nostres liders catalans i sindicals enganyats amb Estatuts i tractats ….el resultat es que portem més de 100 anys negociant i sols hem obtingut repressió, assassinats, exiliats i violència d’estat. Ells potser sabran el que fan i perquè, però no amb el meu nom.

Jo, com molts altres, porto mes 42 anys portant un pin de l’estelada cada dia, m’ha comportat agressions, detencions i mil males experiències, però mai no renunciaré a la lluita per la indepència del meu país, poble, cultura i per la llibertat de les persones i justes causes. No se si algún dia veure el resultat de la meva lluita i somnis, vaig perdent essers estimats pel camí i amb orgull recullo el seu testimoni i esforç. Perquè seguiré lluitant, ara be, qui t’ha vist i qui te veu ERC pactant amb els “carceleros” i represors dels nostres avis, pares, germans i fills.

Llucifer

La ingenuïtat dels catalans – La gran mentida del projecte republicà. Confiar en un estat i els seus estaments i creure que respectarà pacte algú, contra els interessos de Castella, és d’una ingenuïtat temerària. Més enllà, ja quedat palès què, al sud dels pirineus, l’estat de dret, per la manca de separació de poders, no existeix. Posar-se dons en mans de la (in-) justícia espanyola, és immolar-se. Amb quin fi tot aquest projecte republicà? Al meu entendre, no és res més que seguir conservant o ampliant quotes de poder i aconseguir el govern autonòmic

Bravo Delta

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments