fa 4 anys

OPINIONS | Creieu que Puigdemont ha de continuar com a eurodiputat o presentar-se per presidir la Generalitat?

Aquesta setmana us vam preguntar si Carles Puigdemont hauria de continuar internacionalitzant el conflicte català des del Parlament Europeu o hauria d’intentar tornar a ser president de la Generalitat de Catalunya. Certes informacions apunten que el president de la Generalitat a l’exili es presentaria a través de La Crida en un intent d’aturar la lluita […]

Aquesta setmana us vam preguntar si Carles Puigdemont hauria de continuar internacionalitzant el conflicte català des del Parlament Europeu o hauria d’intentar tornar a ser president de la Generalitat de Catalunya. Certes informacions apunten que el president de la Generalitat a l’exili es presentaria a través de La Crida en un intent d’aturar la lluita […]

Aquesta setmana us vam preguntar si Carles Puigdemont hauria de continuar internacionalitzant el conflicte català des del Parlament Europeu o hauria d’intentar tornar a ser president de la Generalitat de Catalunya. Certes informacions apunten que el president de la Generalitat a l’exili es presentaria a través de La Crida en un intent d’aturar la lluita partidista que JxC i ERC lliuren des de fa dos anys per aconseguir l’hegemonia dins l’independentisme i imposar la seva estratègia.

És evident que els dos grans partits independentistes han apartat a Puigdemont i l’han deixat en un segon pla mentre el president aconseguia grans victòries per l’independentisme des de l’exili. La victòria final va ser poder seure a la seu europarlamentària amb total normalitat tot i els intents de l’estat espanyol d’evitar-ho de qualsevol manera. Això va evidenciar l’èxit de l’estratègia de l’exili per sobre de la presó. L’acte d’aquest dissabte a Perpinyà serà un bany de masses per Puigdemont, Ponsatí i Comín i tornarà a situar el líder independentista un altre cop al capdavant del moviment.

Després de no aconseguir suficients adhesions al Consell de la República i que La Crida fos menyspreada i ignorada pels partits independentistes, Puigdemont va quedar en un segon pla mentre lluitava per no ser extradit a Espanya i entrar al Parlament Europeu. Ara, amb l’acreditació d’europarlamentari i l’euroordre pausada fins que el TJUE resolgui si continua tenint immunitat o no, el president torna a la primera línia. Per això creiem que Puigdemont hauria de continuar com a eurodiputat. Per molt que es revoqui l’euroordre, el president Puigdemont no podrà tornar a Espanya on té una ordre de detenció així com tampoc podria dirigir la Generalitat des de l’exili.

Us reproduïm les que creiem són les opinions més interessants que ens heu fet arribar. No ens ha sorprès que la majoria penseu que Puigdemont hauria de continuar a l’espai lliure europeu, doncs és l’opció més lògica. Llegiu les opinions a continuació:

La Crida ha estat un intent fallit de consensuar l’independentisme en un sol partit polític transversal. Això és aigua passada i s’anirà diluint amb el temps fins a desaparèixer.
Per altra banda és evident que el MHP Puigdemont és tant valuós que molesta a tots els partits, fins i tot als més propers, perquè saben que té molt ascendent per els votants independentistes.
Si aconseguim prous escisions de pesos relativament importants dels tres partits ( ERC, JUNTSXCAT i CUP) per formar un partit realment transversal, podrien posar a Puigdemont com a vèrtex del projecte però en cap cas per presidir la Generalitat.
La feina que s’està fent a Europa és molt important i no es pot deixar a mig fer. Segurament la victòria vindrà des de la justícia Europea ( que no des de la Unió Europea).
Agradi o no, el President és molt important en llibertat i això només serà possible com a eurodiputat.

Sergi

A la vostre pregunta del M.H.P. Puigdemont, crec que fa una gran feina com eurodiputat, de fet gràcies a ell, el nostre “problema” s’ha internacionalitzat, pero també penso que el coratge, la sabiesa, l’estima a Catalunya i la estima que els catalans li tenim, es tindria que presentar a las eleccions com el que es PRESIDENT, pero per altre banda el meu cor en diu que no trepitge la nostra terra mentres formem part de la península perquè l’agafaran i tindrian altre ostatge.
Per mi sempre serà el nostre legítim President.

Elvi Losa

EUROPARLAMANTARI

Perquè mentres no sigui segur trepitjar territori del Estado Español, no serveix de res presentarse per un lloc al que no podrà accedir físicament.
En tot cas, primer és tindria de negociar amb el President del Parlament, a veure si es capaç de fer un President per videoconferència assumint les conseqüències.

Josep

Carles Puigdemont s’ha de quedar d’ejroparlamentari, i exprimir totes les possiblitats q el PE ofereixi x fer politica a favor de la republica CAT. Ha costat molt esforç (i segur diners) que hi entrés. No es tracta tampoc ara de fer les coses mal fetes i deixar-ho tot a mitges… El Consell de la republica a Waterloo tambe ha de continuar intentar tirar endavant, i ell n’és un actiu fonamental ara x ara. Els partits ‘tradicionals’ d’aquí ja veurem com acanen. La gent ja està entenent q aquests NO ens duran pas la la republica (en aquesta generació). Penso q en Puigdemont no ha de tornar a liderar cap d’aquests últims, si tot s’ha de “quedar igual”

Núrix

El President Puigdemont té un paper de referent pel qual s’hauria de mantenir al marge de temes partidistes.

Ramón

Doncs, tot depèn. Una llista transversal capitenajada per Puigdemont acabaria amb la divisió dels partits independentistes i arrassaria.
Crec q ara si seria capaç d’enfrontar-se a l’estat espanyol i declarar la independència.
Però primer caldria assegurar-se el suport del cos de Mossos

Montse

Crec que es millor com a eurodiputat perque Espanya no permetra que sigui president de la Generalitat.

Rubén

Ha fet molta feina a l exili
Es el nostre President i vull que torni com a President
Té un lideratge que ens durà a assolir la independència, tan anhelada del meu país: Catalunya.
I aconseguir viure en un país avançat. Tenir un millor futur per a joves, no tan joves i grans

Roser

Si es presenta KRLS escombrarà i aconseguiríem majoria absoluta

Josep

Crec que en aquest moment crucial i històric per Catalunya, Puigdemont ha de liderar La Crida, distanciar-se de JxCat i concórrer a les autonòmiques.Altra fórmula dispersaria el vot i faria fracassar la darrera oportunitat que tenim de culminar la vua unilateral i la independència.

Guillem

En Puigdemont es pot presentar perfectament a les eleccions catalanes, independement de com es digui la seva llista electoral, i després renunciar a l’acta de diputat per continuar com a europarlamentari. Això seria el més raonable.

Miki

la meva opiniones que ara com ara en Puigdemont és molt més útil a europa i que aqui ens cal un lider que el complementi i alhora tingui la iniciativa de fer el que cal (dui) – i quan sigum indepes restituir Puigdemont

Musculman

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments