fa 4 anys

OPINIONS | Com creieu que es pot reactivar la mobilització al carrer amb el silenci d’ANC, Òmnium i Tsunami?

Aquesta setmana us hem preguntat sobre com creieu que es pot tornar a activar la mobilització al carrer sense dependre de les convocatòries d’ANC, Òmnium i Tsunami Democràtic? Creiem que el gag del Polònia sobre la desaparició del Tsunami Democràtic és prou explicatiu per entendre el perquè del silenci d’aquesta organització independentista. I ANC i Òmnium fa […]

Aquesta setmana us hem preguntat sobre com creieu que es pot tornar a activar la mobilització al carrer sense dependre de les convocatòries d’ANC, Òmnium i Tsunami Democràtic? Creiem que el gag del Polònia sobre la desaparició del Tsunami Democràtic és prou explicatiu per entendre el perquè del silenci d’aquesta organització independentista. I ANC i Òmnium fa […]

Aquesta setmana us hem preguntat sobre com creieu que es pot tornar a activar la mobilització al carrer sense dependre de les convocatòries d’ANC, Òmnium i Tsunami Democràtic? Creiem que el gag del Polònia sobre la desaparició del Tsunami Democràtic és prou explicatiu per entendre el perquè del silenci d’aquesta organització independentista. I ANC i Òmnium fa dos anys, d’ençà que van empresonar els Jordis, que no pressionen en res, ans el contrari. Això ha contribuït a la desmoralització i desmobilització de la gent permetent als polítics recular amb la cua entre les cames.

És aquesta desmoralització la que ha provocat la desmobilització: les constants baralles partidistes entre JxCAT i ERC fent-se la traveta al Parlament, la falta d’un full de ruta cap a la independència o senzillament un objectiu a curt termini pel qual lluitar i l’abandonament de les organitzacions i partits a l’independentisme de base. Tal com diu la primera opinió: mobilitzar-se per mobilitzar-se no serveix per res. Cal tornar a tenir un objectiu a curt termini pel qual lluitar i estar motivats. La propera concentració a Perpinyà ja es preveu que serà un èxit rotund i pot marcar un punt d’inflexió en l’estat d’ànim de les bases de l’independentisme. Un cop es vegi que la taula de negociació és un bluf, caldrà veure com ballen les majories i si l’independentisme assoleix el 50% dels vots a les eleccions del Parlament.

Depenent del partit que guanyi les eleccions catalanes suposarà un canvi d’estratègia a l’hora d’abordar l’objectiu comú: la independència. Si JxCAT guanya les eleccions, s’imposaria teòricament l’estratègia de la confrontació amb l’estat i la unilateralitat (tot i que a la realitat més aviat s’ha reculat en aquest aspecte i els Mossos de Buch s’han encarregat de reprimir a tort i a dret). Si ERC guanya la contesa electoral, l’independentisme virarà cap a la cerca del pacte amb l’estat espanyol tot esperant que la taula de negociació doni els seus fruits (encara que es pugui convertir en el nou peix al cove).

Per tant, creiem que s’hauria de formar un partit nítidament independentista amb una llista d’independents amb l’únic objectiu de menar Catalunya cap a la ruptura amb l’estat espanyol per dissoldre’s i tornar a deixar l’espai als partits tradicionals. Aquesta llista hauria de ser impulsada per l’ANC i de ben segur que escombraria a la resta de partits en unes eleccions. A partir d’aquí s’hauria de fixar un calendari real amb objectius a curt i mitjà termini per tornar a mobilitzar a les bases independentistes.

Hem rebut moltíssimes opinions que trobem interessants, per això aquesta setmana hem ampliat la selecció a una vintena de les que ens heu enviat al bot:

Reflexió: mobilitzar-se per mobilitzar-se no serveix per res. Les mobilitzacions han de tenir un objectiu. Normalment, un de curt termini que sigui factible o bé un de llarg termini força idíl•lic però reivindicable.

De la mateixa manera, unitat per unitat tampoc serveix per res. La unitat es fa quan dos o més actors volen compartir objectiu o acció.

Miki

L’acció als carrers no és fruït (exclusivament) d’una convocatòria, sinó que és una forma d’expressió col·lectiva i, per tant, requereix d’un missatge a expressar col·lectivament.
Així doncs el primer que cal és una consigna a defensar, un missatge a transmetre amb dita acció. En el context actual la desorientació política buscada i forçada per la retòrica i pràctica dels partits processistes ha calat fort entre l’independentisme. És per això que esfondrar les seves consignes buides i el seu argumentari derrotista i “pragmatista”, com diuen els més covards traïdors, és una altra obligació de qui sigui independentista.
En tercer lloc cal una organització forta que sigui capaç de portar la davantera en les convocatòries per ser capaç de recollir i sintetitzar el que reclamen i necessiten les masses, així com convertir els reclams en acció concreta, en missatge concret. Aquesta organització poden ser els CDRs, si bé necessiten ser reomplerts de gent compromesa, valenta i conseqüent, així com defugir les tendències organitzatives anarcoides i l’esquerranisme infantil.

Gerard Casals

El problema no és només que l’Assemblea, Òmnium, i Tsunami Democràtic estiguin absents és que la gent se senti motivada per sortir al carrer. Els CDR són espais assemblearis i si es proposa una mobilització o adherir-se a un tall, es vota. Talls diaris o setmanals hi ha per tota Catalunya i els convoquen els propis veïns. No cal una convocatòria de les associacions. Tenim cap per pensar i per decidir si sortim o no al carrer. El problema és que hi ha gent que es creu que la negociació amb l’Estat arribarà a un acord sobre un referèndum d’independència. Encara no queda clar, amb les declaracions dels ministres i de Sánchez que no s’arribarà a res més que un nou estatut i algunes competències més? Si volem la independència cal pressionar per negociar-la. No ens la oferiran.

Alexandre

Doncs el problema el tenim amb el propi Govern actual de la Generalitat. El “Senyor” Buch es vanagloria de les BRIMO foten osties a tort i a dret perquè no sigui que, Gobierno Central pegue más fuerte.
Doncs molt malament, mentres les BRIMO (en la seva majoria, feixista), tingui el beneplàcit dels nostres Polítics, no farem res. Ademés, ho sé segur, la Ordre de Càrrega als manifestants, ha vingut donada per un Polític de la Generalitat
Amb aquest panorama, no me estranya que Tsunami, ANC i Omnium, no diguin res.
Saven que es posaria la gent en contra dels Polítics d’aquí o potser no és el millor moment. Millor no manifestar-se en aquests moments. Tenim un Govern que no està a la alçada del Poble.

Josep

Per a reactivar les mobilitzacions es necesari fer un canal semblant al de Tsunami democratic i afegir alla a tota la gent membre de Tsunami, pasant el grup per tots els canals de CDR, Arran, etc. I alla programar amb antelació accions efectives.

Axel Pla

Creant un moviment com el 15M, no vinculat als partits politics, necessitem tornar a les places per poder organitzar el cami

Mar Croat

Mitjançant l’autoorganització. Amb les últimes protestes s’ha deixat clar que si es convoca en un lloc i una hora determinada el dia abans, apareix més Brimo que persones. El poble s’ha d’autoorganitzar, ja sigui en petits grups i anar fent accions sorpresa. Sino doncs plataformes com Anonymous, l vosaltres mateixos, amb molts seguidors a Telegram. N’estic segura que si s’organiza una bona acció contundent la gent respondrà. És una llastima la mort de Tsunami, ja que tenia molt poder de convocatòria….

Ju

Doncs que la gent començi a mobilitzar-se sense dependre de les organitzacions més popular i q cada vegada menys fan moblitzacions i apostar per les noves plataformes q s’estan formant i q entre elles es posin d’acord per tal de fer una gran mobilització

Martí

Holis, sóc anarco, no es pot. El tema independència l’han refredat tant que l’han congelat. Ara ja no ens queda altre que esperar al esclat de bombolla econòmica en la que estem (que no trigarà).

Anarco M-L

La mobilització sense estratègia no té sentit, més enllà del romanticisme. L’ANC i Òmnium treballen un reforçament en altres àmbits tan o més importants que està constantment al carrer perquè si.

Arià Bayé

Perquè no hi han mobilitzacions ?
Silenci de ANC OMNIUM i Tsunami .. ?
Desmobilització

1-principalment per l’engany de Tsunami .
2- perquè no hi ha resposta institucional a les mobilitzacions
3-La gent hi ès i sortirà quant sigui necesari no per perdre el temps .

Carme

Vaga general tallan tot el accesos amb espanya tots som molt indepes fins que toca mourens ja esta be de la revolucio dels somriures i la dels clavells ni som pallasos ni volem un floristeria volem la República

Marc Florensa

Si realment voleu reactivar el moviment del proletariat (no només d l’independentisme, és un camí molt i ja egoista):Res de pacifisme extrem. No s’han d matar polos o cremar cures, però la lluita ha de ser TOTAL (i sobretot cap a la Generalitat, Ajuntament i Parlent, aquí estan els feixistes catalans, no al FNC)

NO ES MARXA A CASA. NO ES DESCONVOCA. A cada mani hi haurà gent q pirara, però si no s’hagués desconvocat Urquinaona, ja haurien rodat caps.
Deixeu d’atacar a qui es senti español, o qui estigui en contra de l’indep. (procés). O els obrers de TOTA Espanya ens unim, o seguirem sent esclau.
ARA SI VOLEU FEU CAS A ALGÚ Q NO ESTIGUI ENGANYAT, I DEIXEU DE LLOAR PUIGDEMERDES I JUNKBELIEVERS. ENS HAN MENTIT.

TOTS

Sevro

Amb la detenció del President Puigdemont

Manelet

doncs no es necesita a aquestes organitzacions, simplement un parell de collons i tornar a encendre tot Catalunya.

Joan Fuentes

Parleu amb anonymous, el poble, urquinaona ho tornarem a fer, escamots de foc, lliris (els reals), arran, cdrs… I convoqueu vosaltres!!! Es dificícil pero només amb una movilització de totes les organitzacions aquestes conseguira moure la gent un altre cop. Segurament sera difícil organitzar una cosa amb tantes organitzacions posades pero es la manera de fer-ho més efictova avui dia. Almenys crec jo.

El movile world congres es en poques setmanes…

LJIMENEZ

Es pot treure els calers dels bancs en massa

Gonkin

Doncs crec que hem de prescindir de les organitzacions i ser com diuen els de Hong kong: aigua!!! Els CDR poden ajudat molt doncs estan en totes les capes de la societat.
Només necessitem la voluntat popular i les reds socials per novilitzar_nos

Maria de la O

Crec que s’haurien d’organitzar a través dels CDR.
Potser creant una plataforma que els integri.

Pla de Mas Usall

Tenim pendent auto organitzar-nos, sense dependre de Tsunamis, OC o ANC.
Meridiana, Marina, tall Girona, marquen el q cal fer i escampar arreu.
Tenim 947 municipis q s’haurien de coordinar localment per fer talls amb massa crítica. Centenars de talls locals i gent mobilitzada en continu preparada per controlar territori en arteries principals quan calgui.
Visca la gent resistent de Meridiana, Marina i Girona.

Mercè Alsina

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments