fa 4 anys

OPINIÓ | Ni una sola queixa

El govern espanyol ha retallat drets i llibertats, ha recentralitzat competències i encara presumeixen de la bona gestió que fan de la crisi sanitària. Mentrestant el poble calla enterrat sota missatges bombardejats pels mitjans de comunicació.

El govern espanyol ha retallat drets i llibertats, ha recentralitzat competències i encara presumeixen de la bona gestió que fan de la crisi sanitària. Mentrestant el poble calla enterrat sota missatges bombardejats pels mitjans de comunicació.

Per a arribar, als mes de 26.000 morts per la COVID-19 a Espanya, caldria sumar els morts en els següents vint-i-cinc països: Canadà (1500), Austràlia (64), Finlàndia (90), Portugal (687), Irlanda (571), Japó (222), Noruega (164), Suècia (1500), Àustria (443), Suïssa (1370), Alemanya (4500), Txèquia (181), Hongria (172), Grècia (110), Sèrbia (117), Croàcia (139), Holanda (3600), Rússia (313), Taiwan (6), Filipines (400), Indonèsia (535), Malàisia (190), l’Índia (521), Mèxic (650) i Brasil (2300).

El president Sánchez, diu que això és una pandèmia global que afecta a tots per igual. A tots per igual menys a l’estat espanyol, perquè, pel que sembla, el seu executiu va ser el primer a prendre mesures, mesures gràcies a les quals s’han salvat, segons les seves pròpies paraules desenes de milers de vides. És a dir, encara li hem d’agrair que no ens hagi matat a tots.

Però és que les xifres que ja han avançat Castella-la Manxa, Catalunya o Madrid eleven el número de morts fins als 46.000.

Pel que hauríem d’afegir el número de morts a trenta-nou països més fins a arribar a aquesta xifra: Egipte (224), Marroc (187), Equador (450), Perú (350), Colòmbia (166), Xile (126), l’Uruguai (9), Sud-àfrica (52), Turquia (1890), Ucraïna (133), Dinamarca (346), Islàndia (9), Polònia (350), Romania (421), Eslovàquia (11), Bulgària (42), Israel (170), Tailàndia (47), Bangladesh (80), Argentina (132), Luxemburg (72), Bèlgica (5432), Paraguai (8), Bolívia (32), Nova Zelanda (12), Aràbia Saudita (100), Pakistan (160), Bòsnia (50), Lituània (33), Rep. Dominicana (217), Panamà (120), Hondures (46), Costa Rica (4), El Salvador (7), Algèria (367), Camerun (42), Singapur (11), Sri Lanka (7) i Corea del Sud (234).

Bona gestió?

Quins són els motius per a tenir a la població tancada a casa 58 dies??? Heu tingut dos llargs mesos per a comprar massivament test per a tots!! DOS INTERMINABLES MESOS!!! On estan els test ràpids que hauria de tenir Espanya? I encara voleu allargar més aquest empresonament?

Quines raons hi ha a part de PRIVAR-NOS DE LA NOSTRA LLIBERTAT i de saltar-vos a la torera la Constitució? Voleu enfonsar en la misèria al país i que tots depenguin de la vostra paga mensual?? On collons esteu tots ??? QUÈ US PASSA?? No us adoneu del que pretenen???

Ni una sola queixa

  • A Suècia, les persones poden circular lliurement. 350 morts
  • A Alemanya, es permet sortir a passejar i fer esport. 2.800 morts
  • A Portugal, no hi ha confinament legal, només recomanacions de distància social i prohibició d’ajuntar-se més de 5 persones. 600 morts
  • A Corea del Sud, confinament obligat sol per a contagiats i qui tingui relació directa amb un contagiat. 230 morts
  • A Noruega, Àustria, Dinamarca, similars mesures i resultats semblants.
  • A Espanya. Confinament obligat total per llei per a tots. Mes de 26.000 morts, rècord mundial en morts per milió d’habitants.

I ni una sola queixa. Malgrat les mesures i tots els seus morts, ni una sola queixa del poble.

I ni una sola queixa, per aquest confinament que retalla drets essencials i llibertats bàsiques en una democràcia. Ni una sola queixa malgrat els terrorífics resultats obtinguts. Ni una sola queixa, ni una sola pregunta sobre si potser, hi ha una altra manera de fer les coses al marge d’obligar a tot un poble, a ser a les seves cases.

Un poble adormit durant les 24 hores del dia, per unes televisions còmplices que només mostren cançons enganxoses, somriures i aplaudiments als balcons, però mai els nostres morts.

Unes televisions que et diuen que compris una vegada a la setmana i et quedis a casa la resta del temps, coaccionant-te, fent-te xantatge emocionalment, arraconant socialment al que s’atreveix a reflexionar i tractant com a irresponsables i culpables del desastre humà que sofrim, als qui complint la llei, compren el pa, valgui’m Déu, cada dia.

Unes televisions que desviant l’atenció busquen altres culpables i assenyalen, una vegada i una altra, com si fossin assassins o terroristes malvats, a algun incaut que la hi ha ocorregut treure al seu gos a fer pipí a una muntanya deserta o a alguns pares que amb els seus fills, decideixen anar-se el cap de setmana a la seva segona casa, ja que sens dubte, són els culpables que hi hagi gairebé 46.000 morts, un 76% per sobre dels oficials, segons el Registre Civil.

I ni una sola queixa, només acceptació i fins i tot convenciment.

Malgrat totes les mesures governamentals de retallada de drets fonamentals, mesures que no han pres en altres països que els ha anat millor i que a nosaltres ens han portat al major nombre de morts del món, ni una sola queixa per un poble subjugat.

I ni una sola queixa.

Encara que no puguis ni sortir a enterrar a la teva mare o al teu pare, ni a plorar-los, ni a veure’ls abans de la mort i no obstant això, 6 o 8 tertulians de mitjans de comunicació còmplices, puguin ajuntar-se per a insistir amb el quedar-se a casa i com de bé ho estem fent tots.

I davant tal retallada de drets fonamentals, ni una sola queixa, només comprensió, acceptació i suport per part de tot un poble, que et crucifica si consideres que, com fan uns altres països, hi ha altres formes que no siguin el total confinament.

Un poble capaç d’expulsar dels seus edificis a treballadors sanitaris, caixers de supermercats o similars, amb una vilesa i mesquinesa insuperables.

Tot un poble que sí que es queixa i indigna, però no davant la retallada de les seves llibertats i drets o pel nombre causat de morts, sinó que es transforma en una policia popular, com en l’època nazi amb els jueus o en la calvinista amb les bruixes, on mira amb recel i apunta amb el dit, a qui encara que compleixi la llei, se salta els dictats traient el gos, comprant el pa i anant al supermercat habitualment. I qui no forma part d’això, simplement calla, es tanca a casa seva i no diu res, per no ser assenyalat per la l’altra part del poble.

Un poble trist que d’una banda té a la policia popular, mesquina i embravida pels dictats dels seus governants. Que insulta al veí o el fa fora de la seva casa si és sanitari o caixera de supermercat de forma enrabiada i encegats per una moral retorçada. I a l’altra banda només hi ha gent acovardida, oculta, acomplexada i en silenci, no sigui que els assenyalin també a ells.

En fi, és la història d’un poble adoctrinat, embolcallat en la seva pròpia massa, dogmàtic i convençut èticament que la brutal retallada de llibertats i drets és el camí, encara que aquest camí ens hagi portat a plorar pel rècord mundial de morts per milió de persones i a posar a la vora de la ruïna a milions de famílies.

I tot això, tenint com a exemple a altres països que han contingut millor la pandèmia amb respecte cap als seus ciutadans i sense haver de retallar els seus drets i llibertats.

I si malgrat tot això, no tens, ni una sola queixa, no fa falta que ho comparteixis, perquè ets lliure de fer o no fer el que vulguis.

Però com jo sí que em queixo, ho COMPARTEIXO!!

Aquest és un missatge d’opinió d’un lector que ens l’ha fet arribar a través del bot de Telegram (t.me/lalerta). Només s’ha traduït i adaptat per facilitar-ne la lectura.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments