fa 4 anys

OMS: Hi haurà més virus procedents dels animals que puguin infectar humans

“Aquesta pandèmia ha demostrat que, independentment que els països siguin rics o pobres, els sistemes de salut es poden veure completament saturats.”

“Aquesta pandèmia ha demostrat que, independentment que els països siguin rics o pobres, els sistemes de salut es poden veure completament saturats.”

Tedros Adhanom Ghebreyesus, director de l’OMS, ha avisat que ha augmentat la probabilitat que nous virus de procedència animal afectin les persones. Segons declara, els causes són la industrialització i de la reducció dels espais silvestres.

No obstant això, es mostra positiu i creu que “també tenim les eines per frenar-los i sabem que l’única forma d’enfrontar aquestes amenaces globals és amb una comunitat global, unida en solidaritat i compromesa amb la cooperació“.

Pel que respecta a les dades del Covid-19, ha destacat que han augmentat significativament els casos i morts en les últimes setmanes al món. A més, s’ha mostrat realment preocupat per la capacitat als hospitals dels països, que temen no poder ser capaços de donar abast durant la segona onada.

Passadís del Vall d’Hebron durant la primera onada. Font: Metrópoli Abierta

Així doncs, el director de la OMS ha demanat als governs  mesures concretes per tallar la cadena de contagis, garantir l’assistència sanitària i protegir als sanitaris. A més, ha demanat als ciutadans que segueixin actuant amb responsabilitat mantenint la distància física, rentant-se les mans, ventilant espais tancats i evitant anar a llocs amb molta gent.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
3 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments