fa 4 anys

Omplim Estrasburg convoca finalment el 13-G a Estrasburg per donar suport a Puigdemont i Comín

La plataforma “Omplim Estrasburg” ha convocat finalment un acte de suport a Carles Puigdemont i Toni Comín el 13 de gener, quan és previst que els dos polítics exiliats vagin al primer ple de l’Eurocambra com a eurodiputats de ple dret. La plataforma vol que la UE obligui a l’estat espanyol a complir la sentència dictada pel TJUE i alliberi Junqueras. També […]

La plataforma “Omplim Estrasburg” ha convocat finalment un acte de suport a Carles Puigdemont i Toni Comín el 13 de gener, quan és previst que els dos polítics exiliats vagin al primer ple de l’Eurocambra com a eurodiputats de ple dret. La plataforma vol que la UE obligui a l’estat espanyol a complir la sentència dictada pel TJUE i alliberi Junqueras. També […]

La plataforma “Omplim Estrasburg” ha convocat finalment un acte de suport a Carles Puigdemont i Toni Comín el 13 de gener, quan és previst que els dos polítics exiliats vagin al primer ple de l’Eurocambra com a eurodiputats de ple dret. La plataforma vol que la UE obligui a l’estat espanyol a complir la sentència dictada pel TJUE i alliberi Junqueras. També ha demanat a l’estat espanyol que no posi més traves perquè Puigdemont i Comín prenguin possessió del càrrec.

La concentració es farà a l’esplanada de l’Eurocambra d’una a tres del migdia. S’hi llegirà un manifest i es recolliran signatures per demanar al Parlament Europeu que reconegui el dret a l’autodeterminació de Catalunya i que l’estat espanyol accepti que és l’única via possible per resoldre el conflicte. Podeu firmar la petició aquí, de moment acumulen més de les tres mil firmes de les cinc mil necessàries.

La plataforma ha acabat organitzant la concentració després que persones i entitats ho reclamessin. Els organitzadors tindran només dues setmanes de coll per preparar tota la logística de la concentració i organitzar els desplaçaments en autocar.

Des de l’Alerta facilitarem les dades dels autocars

Com sempre, des de l’Alerta Canal publicarem un mapa amb les dades de tots els autocars que ens feu arribar a través del nostre bot de Telegram. Podreu navegar per tots els punts des d’on sortiran transports cap a la concentració d’Estrasburg, els horaris, parades i preus.

Llegeix el manifest d’Omplim Estrasburg

Tornarem a omplir Estrasburg el dia 13 de gener: Persistir és guanyar

El passat dia 2 de juliol vàrem pujar i omplir Estrasburg per reclamar al Parlament Europeu que els nostres Eurodiputats electes Carles PuigdemontOriol Junqueras i Toni Comín poguessin assumir la seva acta d’Eurodiputat. No va ser possible per la deriva antidemocràtica de l’estat espanyol, la repressió judicial exercida pel Tribunal Suprem sobre Oriol Junqueras i l’amenaça d’empresonament de Carles Puigdemont i Toní Comin per part de la policia espanyola en territori francès.

El 19 de desembre, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea – en dues decisions històriques – va dictaminar que tots tres son Eurodiputats de ple dret i que gaudeixen d’immunitat parlamentària des del dia en que van ser proclamats elegits. Aquesta decisió té uns efectes demolidors sobre l’actuació de l’Estat espanyol que s’havia conjurat – saltant-se les normes de la UE i els principis bàsics de qualsevol democràcia avançada – per impedir la representació al Parlament Europeu de més de dos milions de vots. 

El proper dia 13 de gener tornarem a pujar i omplirem de nou Estrasburg:

  • per acompanyar a Carles Puigdemont i Toni Comín en la seva entrada al Parlament com a Eurodiputats de ple dret.
  • per exigir al Parlament Europeu i a les Institucions de la UE que obliguin Espanya a prendre les decisions que permetin a Oriol Junqueras assumir, sense més demora, la seva condició d’Eurodiputat. Persistirem fins a aconseguir-ho.

Tanmateix, som conscients que només serem lliures quan no es vulnerin els drets fonamentals i puguem exercir de manera efectiva el dret a l’autodeterminació. Volem decidir, en llibertat, sense amenaces, repressió i violència, el nostre futur.

Exigim, doncs, al Parlament Europeu que reconegui que el dret a l’autodeterminació és un dret fonamental dels Europeus i que Espanya ha d’acceptar que n’és la solució al conflicte entre Catalunya i l’Estat espanyol.

Guanyarem! 

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments