fa 4 anys

Nova proposta de llei de memòria històrica a aprobar de forma imminent

Reconeixement de les víctimes, reparació i dignificació de danys és el que busca el projecte.

Reconeixement de les víctimes, reparació i dignificació de danys és el que busca el projecte.

El nou projecte de llei de memòria històrica podria ser aprovada pel Consell de Ministres aquesta propera setmana. Per primera vegada, aquest suposaria l’anul·lació de totes les condemnes produïdes “per raons polítiques, ideològiques, de consciència o creença religiosa” durant la Guerra Civil i la dictadura franquista.

Segons la proposta de llei, judicis i sentències com el cas del president de la Generalitat Lluís Companys quedarien nuls. Una nul·litat que arriba després de 80 anys del que afusellament.

La nova llei preveu il·legalitzar fundacions com la Francisco Franco i d’altrea similars a la seva ideologia o que incitin a l’odi i la violència contra les víctimes del franquisme. Així com també destituir nomenaments, distincions, condecoracions o recompenses concedides per exaltació al moviment polític.

Al projecte també se li ha inclòs una menció i reconeixement a les dones que van ser humiliades, vexades, violades  o assassinades per formar part del bàndol perseguit.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments