fa 1 any

La vida a Venus haurà d’esperar

L’equip d’investigadors encarregat de l’estudi, són més cautelosos i asseguren necessitar més proves per determinar si hi ha vida a Venus.

L’equip d’investigadors encarregat de l’estudi, són més cautelosos i asseguren necessitar més proves per determinar si hi ha vida a Venus.

En les últimes hores han estat nombrosos els titulars que han rodat per les xarxes socials i els portals web declarant el descobriment de vida a Venus. La realitat és que donant una ullada a l’estudi original pot veure’s que no han trobat proves concloents de vida extraterrestre al planeta.

L’equip de científics de la Universitat de Cardiff (Regne Unit) encarregat de la investigació ha detectat traces de fosfina. Aquesta és una molècula poc habitual que és considerada un indicador potencial de vida. A la Terra aquest gas és produït per microbis que es localitzen en entorns lliures d’oxigen.

Venus descobriment vida fosfina
Representació de Venus que mostra molècules de fosfina detectades (NASA/Reuters)

L’article publicat a la revista científica Nature Astronomy remarca que el descobriment d’aquesta molècula podria apuntar a possibles senyals de vida en l’atmosfera superior de Venus. En conseqüència, de moment, no hi ha cap afirmació amb pes, de part dels investigadors, que determini la vida al planeta.

“Quan vam obtenir els primers indicis de fosfina en l’espectre de Venus, va ser un xoc!”, declara la responsable de l’equip de la investigació, Jane Greaves, en un comunicat de l’Observatori Europeu Austral (ESO). A més a més ha compartit que les primeres observacions van iniciar l’any 2017 mitjançant el Telescopi de James Clerk Maxwell. L’equip assenyala que es necessiten més observacions i models per a estudiar l’origen d’aquesta molècula en l’atmosfera de Venus. De tota  manera, consideren la troballa especialment rellevant i el possible inici de nous descobriments.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
4.9 7 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments