fa 4 anys

No ens quedem només amb els aplaudiments

Els metges demanen el suport popular per millorar les precàries condicions de treball que han anat empitjorant des de la crisi del 2008

Els metges demanen el suport popular per millorar les precàries condicions de treball que han anat empitjorant des de la crisi del 2008

El canal de YouTube de cuellilargo ha publicat un vídeo on dóna veu al personal sanitari per denunciar les condicions en les quals han de treballar. Sobretot fan èmfasi en les mesures de seguretat que s’han anat precaritzant a mesura que augmentaven els infectats de coronavirus.

Però les crítiques no s’aturen aquí. Els ponents del vídeo agraeixin els aplaudiments de la gent però els recorda que així no els ajuden. Demanen que quan passi la pandèmia la mateixa gent que aplaudeix surti al carrer i demani la sanitat pública que es mereixen.

Podem començar ara a protestar des dels nostres balcons fent pancartes amb llençols vells. Mostrarem així la nostra indignació per les deficients condicions en les quals han de treballar els nostres metges, metgesses, infermers, infermeres i l’equip de neteja de cada hospital i CAP.

El personal sanitari se sent abandonat pels polítics

Mentre els polítics debaten al Congrés dels Diputats qui li fa més pena la situació i qui en té la culpa (si els que van retallar la sanitat o els que van reaccionar tard) el personal sanitari es continua jugant la seva vida per salvar-ne d’altres.

Al vídeo es denuncia que falta personal de neteja que és l’equip més important d’un hospital i el més oblidat i mal pagat. Aquest equip és bàsic per mantenir l’hospital com una zona estèril i no un focus de contagi.

També denuncien la romantització que fa la gent de la feina dels sanitaris. “No som herois/ïnes”, diuen, som personal públic precaritzat en unes condicions de treball encara més precàries. Els metges han perdut el 35% del poder adquisitiu i cobren menys que fa deu anys.

Reclamen recolzament per millorar les seves condicions de treball

Els metges que apareixen al vídeo agraeixen els aplaudiments però els consideren “postureig” gratuït sense cap voluntat real al darrere per canviar la situació. El que volen els sanitaris és que se’ls recolzi quan surten al carrer a demanar que es millorin les condicions en les quals han de treballar.

Quan s’han manifestat els han tractat de hippies, de perroflautes i terroristes. Però ara que estan passant les coses de debò veiem que tota aquesta gent eren treballadors de la sanitat pública que denunciaven tenir unes condicions de treball deficients i que no poden atendre als usuaris de la sanitat.

Però quan puguem sortir de casa podrem fer alguna cosa més que aplaudir, no? Fem-ho! Tota aquesta gent que ha estat aplaudint heu de donar suport als sanitaris doncs no volen haver de fer vaga i deixar les persones sense atenció mèdica gratuïta.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments