fa 4 anys

Neix el primer banc català que esquiva el Banc d’Espanya.

El projecte es diu ‘Onze’ i té fitxa bancària fora de l’Estat.

El projecte es diu ‘Onze’ i té fitxa bancària fora de l’Estat.

Onze és el primer banc català que s’escapa del control de Madrid amb l’objectiu de preservar la vida econòmica de Catalunya i el seu bé públic.

El projecte, que es va presentar el passat 10 de setembre, es presenta com un banc independent i com a contrapunt a totes aquelles entitats bancàries que, sobretot després de l’1-0 i durant el 155, van moure’s al ritme del Banc d’Espanya i la Moncloa. Per aquest motiu ubicarà la seva fitxa bancària en un altre país de la Unió Europea.

El banc no tindrà seu, serà eminentment digital i busca reunir al voltant de 15 milions d’euros i 3,4 milions de clients. Un capital que s’espera que, com a mínim, la meitat sigui d’inversors catalans, tot i que en una segona etapa cercaran altres mercats d’inversió externa.

El projecte ja ha tingut bona acollida entre el mercat català i ja compta amb el suport d’entitats com Think Tank Unitat per la Independència.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
3 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments