fa 4 anys

Mollerussa demana als veïns extremar les mesures de prevenció després de 6 casos de coronavirus detectats a la ciutat

Tres estan ingressats a l’Hospital Arnau de Vilanova, i els altres tres es troben en aïllament al seu domicili

Tres estan ingressats a l’Hospital Arnau de Vilanova, i els altres tres es troben en aïllament al seu domicili

L’Ajuntament de Mollerussa ha reunit de nou aquest divendres el comitè d’emergència del Pla de Protecció Civil Municipal després de tenir confirmació per part de Salut d’un total de 6 casos positius per covid-19 a la ciutat i un setè en una altra població de la comarca. De les 6 persones diagnosticades, 3 estan ingressades a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, i les altres 3 confinades al seu domicili en permanent contacte amb el Servei d’Epidemiologia i el CAP de Mollerussa. Des de l’Ajuntament han fet una crida a la ciutadania a extremar les mesures de prevenció per evitar la propagació del coronavirus. D’altra banda, la policia local de Mollerussa ha sancionat 4 persones per no respectar el confinament domiciliari.

La reunió, que s’ha fet per via telemàtica, ha servit per avaluar la situació actual i per posar de manifest la necessitat d’extremar les mesures preventives ja que des de Salut es preveu un repunt de casos durant la pròxima setmana i ja s’estan donant situacions de d’escassedat de material sanitari per atendre amb les mesures de prevenció adequades als pacients que acudeixen al centre. Per aquest motiu, des del consistori recorden a la ciutadania que cal quedar-se a casa i només sortir en aquells casos en què està permès com és anar a treballar, adquirir aliments i medicaments, rebre assistència als centres sanitaris, desplaçar-se a entitats financeres i atendre o tenir cura de menors d’edat, gent gran o persones vulnerables.

Així mateix, demanen a la ciutadania que, en treure la brossa, prengui les mesures de protecció adequades i, sobretot, procuri no deixar les bosses fora dels contenidors. També incideixen en la necessitat d’emprar mesures d’higiene adequades en l’ús dels caixers automàtics d’entitats financeres.

Quatre sancions per no respectar el confinament domiciliari

Per tal d’informar i fer complir les restriccions establertes, policia local de Mollerussa ha reforçat el patrullatge per l’espai públic i, des del 15 de març, ha identificat 24 persones al carrer per comprovar si tenien motius per ser-hi i ha imposat 4 sancions a persones que ja havien estat avisades amb anterioritat i no estaven respectant el confinament establert. També s’han fet 16 controls a vehicles i 10 controls a establiments comercials oberts sense permís, tot i que en aquests casos no s’ha aixecat cap acta i s’han prioritzat les tasques informatives.

Bona acollida del servei Ajude(M)ollerussa amb 30 trucades rebudes i 31 voluntaris

D’altra banda, la reunió també ha servit per repassar el funcionament del nou servei Ajude(M)ollerussa que es va activar dissabte i que en el qual s’han inscrit fins aquest divendres un total de 31 voluntaris. El telèfon d’atenció directa, 676 289 571, ha rebut un total de 30 trucades sol·licitant ajuda de diferent tipus i s’han dut a terme 19 accions directes d’atenció a domicili com ara portar aliments o medicaments o treure a passejar la mascota.

També des del programa ‘No et quedis a casa’ s’està fent un seguiment de totes les persones que viuen soles a la ciutat i en aquest sentit s’ha contactat amb 55 persones majors de 65 anys en aquesta situació a les quals es fa un acompanyament telefònic periòdic. Així mateix, s’ha activat i es compta amb la col·laboració de 27 entitats de l’àmbit social que estan també fent trucades de seguiment de les persones que tenen contactades.

L’Ajuntament també està efectuant un seguiment de la situació en les tres residències amb persones vulnerables que hi ha a la ciutat, les quals tenen preparat el pla de contingència propi per si cal activar-lo en cas que es detectés cap cas positiu en els pròxims dies.


ACN Lleida

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments