fa 5 anys

MINUT A MINUT | Seguim el trasllat dels presos

Avui és previst que els presos polítics catalans siguin traslladats des de les presons de Els Lledoners, Puig de les Basses i Mas d’Enric fins a Brians 2 on seran entregats a la Guàrdia Civil que els portarà fins a le spresons madrilenyes d’Alcalà-Meco i Soto del Real. L’ANC ha convocat concentracions a primera hora […]

Avui és previst que els presos polítics catalans siguin traslladats des de les presons de Els Lledoners, Puig de les Basses i Mas d’Enric fins a Brians 2 on seran entregats a la Guàrdia Civil que els portarà fins a le spresons madrilenyes d’Alcalà-Meco i Soto del Real. L’ANC ha convocat concentracions a primera hora […]

Avui és previst que els presos polítics catalans siguin traslladats des de les presons de Els Lledoners, Puig de les Basses i Mas d’Enric fins a Brians 2 on seran entregats a la Guàrdia Civil que els portarà fins a le spresons madrilenyes d’Alcalà-Meco i Soto del Real.

L’ANC ha convocat concentracions a primera hora del matí a totes les presons per acompanyar els líders independentistes catalans.

Minut a minut

05:49 – La Dolors Bassa ja ha sortit de Puig de les Basses i es dirigeix cap a Brians 2. Una cinquantena de persones ha intentat tallar l’accés de la carretera i han estat desallotjats ràpidament pels Mossos d’Esquadra

6:50 – Carme Forcadell ha abandonat Mas d’Enric i es dirigeix cap a Brians 2. Unes quantes persones han intentat tallar la carretera amb neumàtics i han estat desallotjats pesl Mossos d’Esquadra

6:53 – Es filtra que la Guàrdia Civil començarà el trasllat dels presos cap a Madrid entre les 8 i les 8:30 del matí

07:03 – La resta de presos ja ha sortit de Els Lledoners. Alguns concentrats des de primera hora del matí han intentat parar el trasllat i ha fet que la BRIMO carregui amb violència per deixar pas a les furgonetes. Tots els presos polítics catalans viatgen cap a Brians 2.

07:15 – El govern de la Generalitat ha arribat a Brians 2 a l’espera de que arribin els presos polítics. Els Mossos han tallat la C-16 per garantir l’entrada dels furgons que transporten els presos i no deixen accedir els manifestants que hi ha per la zona, que cada cop són més.

07:28 – Arriben les furgonetes que traslladen a Dolors Bassa a Brians 2

07:34 – Arriba a Brians 2 l’autobús de la Guàrdia Civil que transportarà els presos fins a Madrid. És previst que enfili el camí cap a Madrid entre les 8 i 8:30.

08:00 – Arriba Carme Forcadell a Brians 2.

08:03 – Arriben els presos polítics de Lledoners.

S’espera que comenci el trasllat a Madrid en els pròxims minuts

Els CDR continuen amb la crida a concentrar-se a la presó per impedir el trasllat

08:20 – Es coneix un ferit per les càrregues dels Mossos d’Esquadra a Mas d’Enric. Els serveis d’emergència estan atenent-lo.

08:45 – Sembla que s’està allargant l’inici del trasllat dels presos cap a Madrid possiblement pels centenars de manifestants decidits a impedir que els presos polítics surtin de Brians 2

08:50 – S’hauria vessat oli i material inflamable a la C-55 (a l’entrada de Lledoners), els Bombers han fet tasques de neteja. S’especula que podrien haver estat els GAAR.

09:12 – L’intercanvi de custòdia que estava previst que es fes en menys d’una hora s’està allargant. No se sap què pot estar passant dins de Brians 2. Podria ser que estiguin coordinant la sortida amb els Mossos d’Esquadra pel volum de manifestants que hi ha als voltants del centre penitenciari.

09:19 – Els Mossos d’Esquadra encapsulen els manifestants que són a la rodalia de Brians 2. L’inici del trasllat podria ser imminent

09:29 – Comença a sortir la comitiva de la Guàrdia Civil de Brians 2.

09:37 – El bus de la Guàrdia Civil on viatgen els presos ha quedat atrapat entre cotxes parats a la sortida de Brians 2.

09:49 – Els CDR desconvoquen la concentració, els presos van camí a Madrid.

Parem el minut a minut, gràcies per seguir el trasllat a través nostre.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments